23/1/17

Πώς να διαγράψετε το ιστορικό αναζήτησης στον File Explorer

Καθώς πληκτρολογείτε στο πλαίσιο αναζήτησης των Windows στον File Explorer, μια λίστα με προτάσεις εμφανίζετε κάτω από το πλαίσιο. Αυτές οι προτάσεις είναι από το ιστορικό των προηγούμενων αναζητήσεων που έχετε πληκτρολογήσει.







Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για να κάνει την πραγματοποίηση αναζητήσεων ταχύτερη και ευκολότερη, αλλά υπάρχουν φορές που μπορεί να θέλετε να καταργήσετε αυτό το ιστορικό. Ίσως άλλα μέλη της οικογένειας χρησιμοποιούν τον ίδιο υπολογιστή και δεν θέλετε να δουν το ιστορικό αναζήτησης. Θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να καταργήσετε συγκεκριμένες αναζητήσεις από το ιστορικό αναζήτησης του Explorer και πώς να καθαρίσετε όλο το ιστορικό των Windows 7, 8, και 10.
Πώς να διαγράψετε συγκεκριμένες αναζητήσεις στον File Explorer

Για να διαγράψετε ένα συγκεκριμένο όρο αναζήτησης από το ιστορικό αναζήτησης στα Windows 7, 8, ή 10, αρχίστε να πληκτρολογείτε αυτόν τον όρο αναζήτησης στο πλαίσιο αναζήτησης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε το πλήκτρο του κάτω βέλους για να αρχίσετε να κινείστε μέσα από τους όρους που ταιριάζουν με αυτό που έχετε πληκτρολογήσει. Όταν έχετε επιλέξει τον όρο που θέλετε να αφαιρέσετε από το ιστορικό αναζήτησης, πατήστε το πλήκτρο «Delete».

Πώς να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό του File Explorer στα Windows 8 και 10

Για να διαγράψετε εύκολα ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης στον File Explorer στα Windows 8 και 10, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Αναζήτηση που εμφανίζεται. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό δεν λειτουργεί στα Windows 7.

Στην ενότητα Επιλογές στην καρτέλα αναζήτησης, κάντε κλικ στο «πρόσφατες αναζητήσεις» και στη συνέχεια επιλέξτε «Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης». Ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης του Explorer θα διαγραφεί και το κουμπί πρόσφατες αναζητήσεις θα γίνει γκρι, υποδεικνύοντας ότι δεν έχετε ιστορικό αναζήτησης. Σημειώστε ότι δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση πριν από τη διαγραφή του ιστορικού.

Η Εξερεύνηση αρχείων των Windows διατηρεί επίσης μια λίστα των προσφάτων αρχείων που έχουν προσπελαστεί, μην ανησυχείτε όμως μπορείτε να διαγράψετε και αυτή τη λίστα.
Πώς να διαγράψετε συγκεκριμένους όρους αναζήτησης (ή ολόκληρη την ιστορία αναζήτησης) χρησιμοποιώντας το μητρώο

Διαγραφή επιμέρους όρων αναζήτησης χρησιμοποιώντας την παραπάνω μέθοδο είναι πολύ εύκολη, αλλά θα πρέπει να θυμόσαστε τον όρο που θέλετε. Αν δεν θυμάστε τι θέλετε να διαγράψετε, ή αν θέλετε να περιηγηθείτε μέσα από το ιστορικό αναζήτησής σας για να δείτε τι θέλετε να διαγράψετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μητρώο. Επιπλέον, αν θέλετε να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησής σας, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό στα Windows 7.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου από την Έναρξη και πληκτρολογώντας «regedit» πατήστε το πλήκτρο Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Στον Επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή μπάρα για να περιηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Word\WordWheelQuery
Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, θα δείτε μια λίστα με αριθμημένα τιμές. Κάθε αριθμός είναι και ένας όρος που αναζητήσατε στον File Explorer. Δεν μπορείτε να δείτε όμως ποιος είναι ο όρος μέχρι που να κάνετε διπλό κλικ σε μια τιμή.

Ο όρος αναζήτησης που παρατίθενται στη δεξιά πλευρά της τιμής που διαλέξατε έχει δυαδική τιμή. Κάντε κλικ στο «OK» για να κλείσετε το παράθυρο. Αν ο όρος που μόλις είδατε είναι αυτό που θέλετε να διαγράψετε, κάντε δεξί κλικ σε αυτή την τιμή και επιλέξτε «Διαγραφή». Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προειδοποίησης. Η διαγραφή των τιμών κάτω από το κλειδί WordWheelQuery δεν θα βλάψει το σύστημά σας, οπότε κάντε κλικ στο «Ναι» για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή της τιμής.

Μπορείτε επίσης να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης του Explorer κάνοντας δεξί κλικ στο κλειδί WordWheelQuery και επιλέγοντας «Διαγραφή». Κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου με τη μετάβαση στο Αρχείο - Έξοδος ή κάνοντας κλικ στο «Χ» στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!