27/1/17

Πώς να κάνετε τα Windows να κλείνουν ταχύτερα

Τα Windows στα PCs θα πρέπει να κλείνουν αρκετά γρήγορα, εκτός και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που προκαλεί μια καθυστέρηση στον τερματισμό λειτουργίας. Εδώ θα σας δείξω πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας να κλείνει γρηγορότερα.







Τα Windows χρησιμοποιούν ένα αρχείο σελιδοποίησης, όπως και επιπλέον εικονική μνήμη. Τα Windows έχουν μια κρυφή επιλογή απενεργοποιημένη από προεπιλογή, για να καταργήσετε το αρχείο σελιδοποίησης κατά τον τερματισμό λειτουργίας. Αυτό διαγράφει τα πάντα στο αρχείο της σελίδας, εξασφαλίζοντας τα ευαίσθητα δεδομένα να αποθηκεύονται σωστά, όπου κάποιος θα μπορούσε να έχει πρόσβαση αφαιρώντας το σκληρό δίσκο του υπολογιστή και να εξετάσει το αρχείο σελιδοποίησης.

Ο υπολογιστής σας μπορεί να κάνει αρκετά λεπτά για να κλείσει, ενώ τα Windows διαγράφουν το αρχείο της σελιδοποίησης, εάν είναι ενεργοποιημένη αυτή η επιλογή. Πόσο καιρό παίρνει εξαρτάται από το πόσο μεγάλο είναι το αρχείο αυτό και το πόσο γρήγορος είναι ο σκληρός δίσκος σας. Μπορείτε να ελέγξετε αν ο υπολογιστής σας κάνει εκκαθάριση του αρχείου της σελιδοποίησης όταν απενεργοποιείται με την εξέταση του μητρώου των Windows. Πατήστε το κουμπί των Windows + R, και πληκτρολογήστε «regedit» στο παράθυρο διαλόγου και πατήστε Enter για να το ανοίξετε.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management
Πλοηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί στο παράθυρο του επεξεργαστή μητρώου και στο δεξιό τμήμα του παραθύρου κοιτάξτε την ρύθμιση «ClearPageFileAtShutdown». Αν τα δεδομένα είναι ρυθμισμένα στο «0x00000000 (0)», τα Windows δεν διαγράφουν το αρχείο της σελιδοποίησης ενώ αν είναι ρυθμισμένο στο «0x00000001 (1)», τότε τα Windows διαγράφουν το αρχείο της σελιδοποίησης, κατά τον τερματισμό λειτουργίας. Αν δεν μπορείτε να δείτε την ρύθμιση «ClearPageFileAtShutdown», τότε τα Windows δεν διαγράφουν το αρχείο της σελιδοποίησης κατά τον τερματισμό λειτουργίας.

Αν είναι ρυθμισμένο στο «1», μπορείτε να αποτρέψετε τα Windows από την εκκαθάριση του αρχείου της σελιδοποίησης κατά τον τερματισμό λειτουργίας με διπλό κλικ στη ρύθμιση «ClearPageFileAtShudown» και αλλαγή σε «0». Τώρα τα Windows θα κλείνουν γρηγορότερα.
Εντοπίστε Υπηρεσίες που προκαλούν καθυστερήσεις κατά τον τερματισμό λειτουργίας. 

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα προβολής συμβάντων. Είτε κάντε δεξί κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows 10 ή 8 και επιλέξτε «Προβολή συμβάντων» ή πατήστε το πλήκτρο των Windows + R, πληκτρολογήστε «eventvwr» στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση και πατήστε Enter. Πλοηγηθείτε στην ενότητα που ακολουθεί στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων:
Applications And Services Logs\Microsoft\Windows\Diagnostics-Performance\Operational
Κάντε δεξί κλικ στο «Operational» και επιλέξτε «Filter Current Log». Πληκτρολογήστε το «203» στο πεδίο «Event IDs» και κάντε κλικ στο «OK». Αυτό θα φιλτράρει το μητρώο για να δείξει μόνο τα γεγονότα τερματισμού. Κοιτάξτε μέσα από τη λίστα, η οποία πλέον θα εμφανίζονται μόνο τα γεγονότα που θα γράφουν «Η υπηρεσία αυτή προκάλεσε καθυστέρηση στη διαδικασία τερματισμού λειτουργίας του συστήματος». Θα δείτε το όνομα της υπηρεσίας, το όνομα αρχείου.
Τα Windows δεν κλείνουν αμέσως όταν κάνετε κλικ στο Shut Down. Αντ 'αυτού, στέλνουν ένα σήμα ότι το σύστημα τερματίζεται και περιμένει για ένα χρονικό διάστημα ώστε οι υπηρεσίες αυτές να τελειώσουν και να αποθηκεύσετε τα δεδομένα τους πριν γίνει ο τερματισμός του υπολογιστή. Από προεπιλογή, τα Windows περιμένει πέντε δευτερόλεπτα αφού κάνετε κλικ στο «Shut Down».
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control
Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και πάλι το regedit. Πατήστε το πλήκτρο των Windows + R, πληκτρολογήστε «regedit» στο παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση και πατήστε Enter. Στο δεξιό μέρος και πιο συγκεκριμένα στο «WaitToKillServiceTimeout» παρατηρήστε ότι η τιμή είναι ορισμένη στα 5000, αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται 5 δευτερόλεπτα για να κλείσει ο υπολογιστής σας. Αν η τιμή είναι στα 20000 τα Windows θα περιμένουν 20 δευτερόλεπτα. Δεν σας συνιστώ να βάλετε τιμή μικρότερη από τα 5000 διότι μερικές εφαρμογές μπορεί να μην κλείσουν σωστά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!