28/10/18

Πώς να καταργήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λίστα πρόσφατων εγγράφων στο Word 2016

Όταν ανοίγετε το Microsoft Word, εμφανίζεται μια λίστα πρόσφατα ανοιγμένων εγγράφων στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Μπορείτε να εκκαθαρίσετε τα έγγραφα από αυτήν τη λίστα ή εάν προτιμάτε να μην βλέπετε τα πρόσφατα έγγραφα καθόλου, ή να απενεργοποιήστε πλήρως τη λίστα.




Η λίστα πρόσφατων εγγράφων εμφανίζεται επίσης όταν επιλέγετε την επιλογή Άνοιγμα μέσα από το Word και στη λίστα μεταπήδησης για το κουμπί της γραμμής εργασιών του Word. Η κατάργηση της λίστας καταργεί τα έγγραφα αυτά από τις δύο θέσεις εντός του Word, αλλά όχι από τη λίστα των προσφάτων αρχείων στην γρήγορη πρόσβαση των Windows. Θα πρέπει να καθαρίσετε ξεχωριστά αυτή την λίστα. 
Εκκαθάριση της λίστας πρόσφατων εγγράφων
Η εκκαθάριση της λίστας πρόσφατων εγγράφων είναι απλή. Είτε είστε στην αρχική οθόνη εκκίνησης του Word είτε στη σελίδα Άνοιγμα κατά το άνοιγμα ενός εγγράφου, κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε έγγραφο της πρόσφατης λίστας και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή «Απαλοιφή των μη καρφιτσωμένων εγγράφων».
Στο πλαίσιο προειδοποίησης που εμφανίζεται, κάντε κλικ στο κουμπί ΝαιΑυτό καθαρίζει όλα τα έγγραφα από την πρόσφατη λίστα που δεν έχετε καρφώσει ως αγαπημένα έγγραφα. Αν προτιμάτε, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή «Κατάργηση από τη λίστα» σε αυτό το μενού για να καταργήσετε μόνο το έγγραφο που κάνατε με το δεξί κλικ.
Απενεργοποιήστε τη λίστα πρόσφατων εγγράφων
Η απενεργοποίηση εξ ολοκλήρου της λίστας των πρόσφατων εγγράφων είναι επίσης πολύ απλή. Αν βρίσκεστε στην αρχική οθόνη του Word, κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Άνοιγμα άλλων εγγράφων" στο κάτω αριστερό μέρος.
Ή, εάν έχετε ήδη ανοίξει ένα έγγραφο, κάντε κλικ στο μενού ΑρχείοΕπιλογές προς τα κάτω αριστερά μεταβείτε στην καρτέλα Για προχωρημένουςΣτα δεξιά, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Εμφάνιση. Μειώστε ή μηδενίστε την επιλογή «Εμφάνιση αυτού του αριθμού πρόσφατων εγγράφων» και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Τώρα, όταν ανοίγετε το Word (ή χρησιμοποιείται την εντολή Άνοιγμα μέσα στην εφαρμογή), η λίστα των πρόσφατων εγγράφων πρέπει να είναι κενή. 

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την προβολή πρόσφατων εγγράφων στο μέλλον, επιστρέψτε στο ίδιο παράθυρο Επιλογές του Word και ορίστε τον αριθμό των πρόσφατων εγγράφων που θέλετε να εμφανίζονται. 50 είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση (25 για το word 2013), αλλά μπορείτε να επιλέξετε οποιονδήποτε αριθμό μεταξύ 0 και 50. Σημειώστε ότι όταν ενεργοποιείτε εκ νέου την εμφάνιση εγγράφων, εμφανίζονται ξανά έγγραφα που υπήρχαν προηγουμένως.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!