4/10/18

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Microsoft Office για Windows και macOS;

Η έκδοση των Microsoft Office των Windows ήταν πάντα το καλύτερο πακέτο για τις σουίτες γραφείου, όσον αφορά τα χαρακτηριστικά. Το Office υπάρχει και σε άλλες πλατφόρμες, όπως το Mac, αλλά στις εκδόσεις αυτές λείπουν ορισμένα προϊόντα και λειτουργίες.




Η Microsoft ανακοίνωσε πρόσφατα μια μεγάλη ενημέρωση στο Office 2016 για Mac . Οι μεγάλες αλλαγές έχουν να κάνουν με την προσθήκη ορισμένων καθυστερημένων λειτουργιών στην έκδοση macOS, όπως η επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, η αυτόματη αποθήκευση εγγράφων στο cloud και η υποστήριξη του Ημερολογίου Google και Επαφών στο Outlook. 

Εάν κάνετε εναλλαγή μεταξύ Windows και Mac (ίσως χρησιμοποιώντας ένα στο γραφείο και ένα στο σπίτι) ή ίσως σκέφτεστε να μετακινηθείτε από τα Windows σε Mac, αξίζει να συγκρίνετε τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά στις δύο εκδόσεις. Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι πρέπει να εγκαταστήσετε τα Windows στο Mac σας χρησιμοποιώντας το Boot Camp  ή Parallels , έτσι ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε την έκδοση των Windows του Office ή μπορείτε να το αποκτήσετε μόνο με την αγορά της έκδοσης Mac.

Ποια προϊόντα λείπουν από τη σουίτα του Microsoft Office Mac;

Η Microsoft πωλεί το Office για τα Windows σε διάφορες εκδόσεις. Σχεδόν όλες οι εκδόσεις έρχονται με το Word, το Excel, το PowerPoint και το OneNote. Ανάλογα με την έκδοση που αγοράζετε, ενδέχεται να λάβετε επίσης εφαρμογές όπως το Outlook, το Publisher και  την Access. Αν χρησιμοποιείτε Mac, ωστόσο, υπάρχουν μερικές εφαρμογές του Office (και εφαρμογές που σχετίζονται με το Office) που απλά δεν μπορείτε να λάβετε:

Το Publisher είναι μια εφαρμογή για την εκτύπωση του desktop , που απευθύνεται κυρίως στους οικιακούς χρήστες. Δεν υπάρχει στην έκδοση Mac. Παρόλο που μπορείτε εύκολα να βρείτε παρόμοιες εφαρμογές για το macOS, είναι απίθανο να μπορέσετε να μεταφέρετε τα αρχεία του Publisher από την έκδοση των Windows σε Mac. Η Access είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσης δεδομένων που συνοδεύει τις επαγγελματικές εκδόσεις του Office για Windows. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε αυτή στο Mac. Η έκδοση του Visio είναι μια εφαρμογή γραφικών και διανυσματικών γραφικών που σας επιτρέπει να απεικονίσετε σύνθετες πληροφορίες με τη μορφή διαγραμμάτων, γραφημάτων, διαγραμμάτων ροής και άλλων μορφών. Δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε αυτή στο Mac.
Τι λειτουργίες λείπουν από τις εκδόσεις Mac του Word, Excel, PowerPoint, Outlook και OneNote;
Τι γίνεται με τις βασικές εφαρμογές του Office που είναι διαθέσιμες στο Mac; Παρόλο που λείπουν πολλά πολύ μικρά χαρακτηριστικά (πράγματα που επηρεάζουν πολύ λίγα άτομα), τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που βρίσκετε στις εκδόσεις των Windows είναι διαθέσιμα στις εκδόσεις macOS. 

Visual Basic: Η ενοποίηση της Visual Basic σάς επιτρέπει να καταγράφετε και να χρησιμοποιείτε μακροεντολές για την αυτοματοποίηση εργασιών στα έγγραφα του Office. Ενώ η υποστήριξη μακροεντολών περιλαμβάνεται στο Office στο macOS, η υποστήριξη αυτή δεν είναι τόσο πλήρης όπως και στην έκδοση των Windows. Αν χρησιμοποιείτε εκτεταμένες μακροεντολές ή χρησιμοποιείτε περίπλοκες μακροεντολές, θα πρέπει να περιμένετε ότι μερικές δεν θα λειτουργήσουν.

Ενσωμάτωση του SharePoint: Το  SharePoint είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται για την κοινή χρήση αρχείων, τη διανομή ειδήσεων και τη βελτίωση της συνεργασίας σε διάφορες εργασίες. Εάν χρησιμοποιείτε Mac και συνδέεστε με τους διακομιστές του SharePoint της εταιρείας σας, ίσως διαπιστώσετε ότι ορισμένες πτυχές του SharePoint δεν υποστηρίζονται τόσο καλά όσο είναι στην έκδοση των Windows του Office.
Βασικές λειτουργίες του Word που λείπουν από την έκδοση macOS 
Άνοιγμα και επιδιόρθωση: Ενώ η έκδοση του Word  μπορεί να επιχειρήσει να  επιδιορθώσει αυτόματα ένα κατεστραμμένο έγγραφο , δεν έχει τη συγκεκριμένη εντολή «Άνοιγμα και επισκευή» που εμφανίζεται στην έκδοση των Windows. Αυτό καθιστά πιο δύσκολο να ανακτήσετε αρχεία που το Word ενδέχεται να μην αναγνωρίζει ως έγγραφα του Word.

Ενσωμάτωση γραμματοσειρών: Όταν ενσωματώνετε τις γραμματοσειρές σε ένα έγγραφο αυτές περιλαμβάνονται στο αρχείο του Word. Με αυτόν τον τρόπο, όταν κάποιος άλλος ανοίγει το αρχείο, εμφανίζεται σωστά ακόμα και αν δεν έχουν εγκαταστήσει τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιήσατε. 

Ευτυχώς, η διαφορές μεταξύ των εκδόσεων των Windows και Mac του Excel είναι ελάχιστες. Και οι δύο εκδόσεις υποστηρίζουν όλα τα κύρια χαρακτηριστικά. Ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε:

Συγκεντρωτικά Γραφήματα: Ενώ η έκδοση Mac του Excel υποστηρίζει πλήρως συγκεντρωτικούς πίνακες , για Συγκεντρωτικά Γραφήματα (διαγράμματα που προέρχεται από συγκεντρωτικούς πίνακες) δεν υπάρχουν. 
Ενσωματωμένη συνδεσιμότητα βάσεων δεδομένων: Το Excel για macOS δεν υποστηρίζει τις ενσωματωμένες επιλογές συνδεσιμότητας βάσης δεδομένων που εκτελεί η έκδοση των Windows.

Οι εκδόσεις των Windows και Mac του PowerPoint είναι περίπου το ίδιο. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να σημειωθεί ότι λείπει από την πλευρά macOS το οποίο είναι: το βίντεο και οι κινήσεις ενεργοποίησης. Αυτές οι ενεργοποιήσεις σας επιτρέπουν να κάνετε ένα εφέ κίνησης που αρχίζει να παίζει όταν κάνετε κλικ στο αντικείμενο που κινείται ή αυτόματα στην αρχή ενός ήχου ή βίντεο. Σημειώστε ότι η έκδοση Mac διαθέτει όλα τα κινούμενα σχέδια και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε κινούμενες εικόνες με ένα γενικό κλικ ή ρυθμίζοντας ένα χρονοδιακόπτη . Απλά δεν περιλαμβάνει τα προηγμένα στοιχεία ενεργοποίησης που εκτελεί η έκδοση των Windows.
Τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά του Outlook που λείπουν από την έκδοση Mac έχουν να κάνουν με τις προηγμένες λειτουργίες που βλέπετε όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα διακομιστή Exchange. Αυτά περιλαμβάνουν θέματα όπως πρόσβαση σε δημόσια ημερολόγια, λίστες διανομής, χαρακτηριστικά διατήρησης και συμμόρφωσης, παρακολούθηση αποδείξεων και διάφορα κοινωνικά χαρακτηριστικά όπως τα κουμπιά ψηφοφορίας. Υπάρχουν επίσης μερικά άλλα χαρακτηριστικά που λείπουν που αξίζει να σημειώσουμε:

Αποθήκευση για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Στην έκδοση των Windows του Outlook, έχετε πρόσβαση σε μια εντολή Αποθήκευση ως για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας επιτρέπει να τα αποθηκεύετε ως μηνύματα, αρχεία PDF ή οτιδήποτε άλλο εκτός της βάσης δεδομένων του Outlook. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό στην έκδοση Mac.
Η έκδοση των Windows σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Word ως πρόγραμμα επεξεργασίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρέχοντας πλήρη πρόσβαση σε λειτουργίες του Word όπως μορφοποίηση και αυτόματη διόρθωση. Η έκδοση Mac δεν το κάνει.
Χρονοδιαγράμματα δίπλα-δίπλα: Στα Windows, μπορείτε να δείτε δύο ημερολόγια δίπλα-δίπλα. Στο macOS, δεν μπορείτε.

Η βασική λειτουργικότητα του OneNote είναι παρούσα τόσο στις εκδόσεις των Windows όσο και στις εκδόσεις Mac (και στις εκδόσεις για κινητά), αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές διαφορές:
Η έκδοση των Windows είναι επεκτάσιμη, παρέχοντας ένα API που επιτρέπει πρόσθετα και μερικά προηγμένα χαρακτηριστικά. Η έκδοση Mac δεν περιλαμβάνει αυτήν την δυνατότητα επέκτασης.

Η έκδοση των Windows του OneNote είναι ισχυρότερη όταν πρόκειται για την ενσωμάτωση και τη σύνδεση αρχείων. Για παράδειγμα, στην έκδοση των Windows, μπορείτε να ενσωματώσετε ένα αρχείο Excel. Κάνοντας κλικ σε αυτό το αρχείο Excel στο OneNote ανοίγει μια πλήρη, επεξεργάσιμη έκδοση του αρχείου στο Excel. Στην έκδοση Mac, μπορείτε να ανοίξετε μόνο ένα αντίγραφο μόνο για ανάγνωση των ενσωματωμένων αρχείων.

Η έκδοση των Windows σάς επιτρέπει να αναζητάτε εγγραφές ήχου και βίντεο. Αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη στην έκδοση Mac.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!