12/10/18

Πόση μνήμη RAM χρειάζεται πραγματικά ένα τηλέφωνο Android;

Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα τηλέφωνο με 10 GB μνήμης RAM. Αυτό είναι αναμφισβήτητα ένα απίστευτα υπερβολικό ποσό μνήμης RAM. Αλλά δημιουργεί μια καλή ερώτηση: πόση μνήμη RAM χρειάζεται πραγματικά ένα τηλέφωνο Android;




Πώς λειτουργεί η RAM στο Android
Πρώτον, θα πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς λειτουργεί η RAM στο Android. Εάν είστε εξοικειωμένοι με υπολογιστές με Windows, γνωρίζετε ότι όσο περισσότερη μνήμη RAM υπάρχει στο σύστημα τόσο το καλύτερο και η ελεύθερη μνήμη RAM είναι βασική αναγκαιότητα για ένα σύστημα που λειτουργεί καλά. Με το Android, ωστόσο, λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Το Android βασίζεται στον πυρήνα του Linux, ο οποίος λειτουργεί κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο κανόνων από αυτό των υπολογιστών με Windows. Και όταν πρόκειται για μνήμη RAM, ισχύει μία δήλωση: η ελεύθερη μνήμη RAM είναι χαμένη μνήμη RAM.
Έτσι, στο Android, δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίσετε τη μνήμη RAM για άλλες εφαρμογές που θα φορτωθούν - αυτή η διαδικασία γίνεται αυτόματα. Η μνήμη RAM δεν είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε στα περισσότερα μηχανήματα που βασίζονται στο Linux. Τούτου λεχθέντος, πολύ μικρή RAM θα ​​είναι πάντα ένα πρόβλημα. Εάν το σύστημα δεν έχει αρκετή μνήμη RAM για να συνεργαστεί, τότε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται δύσκολα και οι εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο θα κλείσουν πρόωρα.

Είναι γνωστό ότι το ζήτημα αυτό έγινε πολύ εμφανές σε συσκευές Android όταν κυκλοφόρησε η έκδοση Lollipop (5.x), καθώς παρουσίαζε πολύ πιο επιθετική διαχείριση μνήμης από τις προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος. Δεδομένου ότι τα περισσότερα τηλέφωνα στη συνέχεια περιορίστηκαν σε 2 GB RAM, αυτό έγινε ένα προφανές πρόβλημα. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε ένα τηλέφωνο στο αυτοκίνητο με τους Χάρτες στο προσκήνιο και Μουσική στο παρασκήνιο, τότε η μουσική συχνά θα έκλεινε. Ποια είναι όμως η  λύση;

Πάρα πολύ μνήμη RAM δεν είναι ένα κακό πράγμα απλά είναι περιττό

Τούτου λεχθέντος, ορισμένα τηλέφωνα θα χρειαστούν περισσότερη μνήμη RAM από άλλα. Εν προκειμένω: ένα τηλέφωνο Pixel έναντι ενός τηλεφώνου Galaxy. Η Samsung τείνει να συμπεριλαμβάνει πολλά επιπλέον περιττά χαρακτηριστικά στα τηλέφωνά της. Αυτό οδηγεί σε ένα βαρύτερο λειτουργικό σύστημα που απλά χρειάζεται περισσότερη μνήμη RAM για να λειτουργήσει σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχει ακόμη και μια συγκεκριμένη έκδοση του Android που έχει σχεδιαστεί για να τρέχει αποτελεσματικά σε μόλις ένα gigabyte μνήμης RAM.
Το τρέχον πρότυπο είναι 4 GB, αν και σήμερα βρισκόμαστε σε μια μεταβατική φάση όπου τα 6 GB θα αρχίσουν να αποτελούν τον κανόνα. Οι κατασκευαστές όπως η Samsung και η OnePlus έχουν ήδη αγκαλιάσει τα 6 GB (ή ακόμα και τα 8 GB) σε πολλά από τα κορυφαία τους τηλέφωνα, αριθμός που πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα χρόνια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!