30/12/16

Πώς να δημιουργήσετε ένα νέο λογαριασμό χρήστη στα Windows 10

Όταν κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των windows 10 δημιουργείται ένα νέο λογαριασμό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά τι γίνεται αν θέλετε να προσθέσετε επιπλέον λογαριασμούς; 










Εκατομμύρια χρήστες των Windows δημιουργούν δευτερογενής λογαριασμούς στους υπολογιστές τους. Δημιουργώντας ένα δευτερεύοντα λογαριασμό για τον εαυτό σας (έτσι δεν είστε πάντα συνδεδεμένοι στο ως διαχειριστής) ή ένα δευτερεύοντα λογαριασμό για τα παιδιά σας (έτσι ώστε αυτές οι αμφίβολες λήψεις του Minecraft δεν μολύνουν τον υπολογιστή σας) είναι μια καλή ιδέα και αυξάνει σημαντικά την ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά στη διαδικασία για τη δημιουργία δευτερογενούς λογαριασμού στα Windows 10. Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε πρόσβαση στο μενού Λογαριασμοί. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο πλαίσιο αναζήτησης του μενού Έναρξη και πληκτρολογήστε «Προσθήκη χρήστη» (Add user). Επιλέξτε «Προσθήκη, επεξεργασία ή κατάργηση άλλων χρηστών». Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει το μενού Λογαριασμοί. Εναλλακτικά, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο μενού Έναρξη - Ρυθμίσεις -Λογαριασμοί, στη συνέχεια, επιλέξτε «Οικογένεια και άλλοι χρήστες» για να φτάσετε στο ίδιο μενού.
Επιλέξτε το «Προσθήκη άλλου χρήστη σε αυτό το PC». Αγνοήστε το μήνυμα για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή αριθμό τηλεφώνου. Αντί να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο κάτω μέρος που λέει «Το άτομο που θέλω να προσθέσω δεν έχει μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Αγνοήστε τις πληροφορίες εδώ που σας ζητά να εγκαταστήσετε μια νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω @ outlook.com και κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κάτω μέρος «Προσθήκη χρήστη χωρίς λογαριασμό Microsoft».

Θα δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό τυχαίο, με το όνομα pcmagazino. Πληκτρολογήστε το προτιμώμενο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας τώρα και κάντε κλικ στο «Next». Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Επόμενο, θα επιστρέψετε πίσω στην οθόνη Λογαριασμοί, αλλά τώρα θα δείτε το νέο λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει. Από προεπιλογή ο τοπικός λογαριασμός χρήστη σας έχει ρυθμιστεί ως ένας περιορισμένος λογαριασμός (δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές ή να κάνετε αλλαγές στο μηχάνημα).
Εάν έχετε έναν επιτακτικό λόγο να αλλάξετε τον τύπο του λογαριασμού σε λογαριασμό διαχειριστή, μπορείτε να κάνετε κλικ για την είσοδο του λογαριασμού, επιλέξτε «Αλλαγή τύπου λογαριασμού» και ενεργοποιήστε τον.

Από το ίδιο μενού μπορείτε επίσης να επιλέξετε «Κατάργηση» για να καταργήσετε ένα λογαριασμό που δεν χρειάζεστε πλέον. Αν χρειαστεί να κάνετε μεγαλύτερες αλλαγές στο λογαριασμό σας (π.χ. να αλλάξετε ένα online λογαριασμό Microsoft σε έναν τοπικό λογαριασμό ή ενεργοποίηση μπορείτε να το κάνετε από αυτό το μενού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!