26/12/16

Πώς να ειδοποίηστε κάθε φορά που μια εφαρμογή αρχίζει να χρησιμοποιεί την κάμερα του υπολογιστή σας

Πάρα πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν μήπως κάποιοι hackers καταγράψουν κάποιες ιδιωτικές στιγμές της ζωής σας με την κάμερα του υπολογιστή σας. Άλλωστε δεν είναι κρυφό ότι ο Mark Zuckerberg και ο διευθυντής του FBI James Comey έχουν βάλει ταινία πάνω από τις κάμερες του υπολογιστή τους.







Μια δωρεάν εφαρμογή Mac, που ονομάζεται Oversight και μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ, σας επιτρέπει να γνωρίζετε πότε η κάμερα και το μικρόφωνο σας χρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να μπορεί η εφαρμογή να εμποδίσει τις μη εξουσιοδοτημένες εφαρμογές να το πράξουν. Βέβαια η μόνη αλάνθαστη μέθοδος είναι να απενεργοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή σας εξ ολοκλήρου, με ταινία ή άλλα μέσα. 

Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ανοίξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης, πληκτρολογώντας τον κωδικό πρόσβασης όταν σας ζητηθεί. Το πρόγραμμα Oversight τρέχει κυρίως στη γραμμή μενού σας, με τη μορφή ενός εικονιδίου που μοιάζει σαν ομπρέλα. Κάντε κλικ για να δείτε την τρέχουσα κατάσταση της κάμερας και του μικροφώνου σας.
Για να δοκιμάσετε την εφαρμογή, όταν ξεκινήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την κάμερα σας θα δείτε μια ειδοποίηση ότι η κάμερα σας έχει ενεργοποιηθεί. Ακόμα μπορείτε να δείτε ποιο πρόγραμμα την χρησιμοποιεί. Δύο κουμπιά σας επιτρέπουν να επιτρέψετε ή να αποκλείσετε τη χρήση κάμερας. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποια εφαρμογή προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το μικρόφωνο της κάμερας σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!