13/12/16

Πώς να εμφανίσετε και να αποκρύψετε τον χάρακα στο Microsoft Word

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει τον χάρακα που υπάρχει στο Word και μας βοηθάει για να τοποθετήσουμε τα κείμενα μας, γραφικά, πίνακες, και άλλα στοιχεία μας στην θέση που θέλουμε. Για να κερδίσουμε όμως ένα κομμάτι επιπλέον χώρου στο έγγραφο μας μπορούμε να αποκρύψουμε τόσο τον οριζόντιο όσο και τον κάθετο χάρακα στα έγγραφα μας.


Εάν εργάζεστε σε μια μικρή οθόνη, μπορεί να θέλετε να αποκρύψετε προσωρινά τα μέρη του παραθύρου του Word για να μεγιστοποιήσετε το χώρο που χρησιμοποιείται για το έγγραφό σας. Οι «χάρακες» στο Word εμφανίζονται μόνο όταν είστε σε προβολή διάταξης εκτύπωσης. Έτσι, αν δεν μπορείτε να δείτε τους «χάρακες» και δεν τους έχετε απενεργοποιήσει, κάντε κλικ στην καρτέλα Προβολή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Διάταξη εκτύπωσης και επιλέξτε τον «χάρακα» (αρκεί να τικάρετε το κουτάκι δίπλα στον χάρακα).
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το κατακόρυφο χάρακα που εμφανίζει στην αριστερή πλευρά του χώρου του εγγράφου, αλλά θέλετε να δείξει το οριζόντιο χάρακα στο πάνω μέρος του χώρου εγγράφου, μπορείτε να κρύψετε απλά το κατακόρυφο χάρακα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στην καρτέλα «Αρχείο». Από οθόνη που θα ανοίξει, κάντε κλικ στο «Επιλογές» στη λίστα των αντικειμένων στα αριστερά και μετά για «Για προχωρημένους» στη λίστα των αντικειμένων στην αριστερή πλευρά της οθόνης Επιλογές του Word.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα Εμφάνιση και καταργήστε την επιλογή «Εμφάνιση κατακόρυφου χάρακα σε προβολή Διάταξης εκτύπωσης».
Κάντε κλικ στο OK για να αποδεχτείτε την αλλαγή και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!