9/12/16

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα των μηνυμάτων σας στο Dropbox ή στο Google Drive για Android

Ποτέ δεν ξέρουμε πότε ένα παλιό μήνυμα με ένα σημαντικό κομμάτι πληροφοριών θα μας χρειαστεί, και ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα χάσετε ποτέ τίποτα είναι με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ευτυχώς, τοποθετώντας όλα τα μηνύματα κειμένου Android του τηλεφώνου σας στο cloud είναι εξαιρετικά εύκολο και θα σας σώσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις.


Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή που ονομάζεται SMS Backup & Restore, την οποία μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το Google Play. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των μηνυμάτων σας στο Dropbox, στο Google Drive, ή στο λογαριασμό e-mail σας, ή ακόμα και στις τρεις από αυτές τις υπηρεσίες. Η διαδικασία ρύθμισης είναι η ίδια, ανεξάρτητα από ποια υπηρεσία θα διαλέξετε.

Σημειώστε, ωστόσο, ότι αν έχετε πολλά μηνύματα (συνήθως πάνω από 100) για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα λειτουργήσει, επειδή το αρχείο είναι πολύ μεγάλο. Μόλις έχετε κατεβάσει το SMS Backup & Restore, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε την εφαρμογή, η οποία έχει ένα απλό μενού. Αρχικά επιλέγουμε «Backup». Υπάρχουν αρκετές επιλογές εδώ, οπότε φροντίστε να επιλέξετε ακριβώς τι θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας. Για παράδειγμα, μπορείτε να συμπεριλάβετε πράγματα όπως το Call Logs και μηνύματα MMS.
Μόλις έχετε διαλέξει τι θέλετε να κάνετε θα τσεκάρετε το «Local Backup και Upload» στο κάτω μέρος. Αυτό θα εμφανίσει τρεις νέες επιλογές: Μεταφόρτωση στο Google Drive, ανεβάστε στο Dropbox, και να ανεβάσετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας. Διαλέξτε ποιο θέλετε και συνεχίστε την διαδικασία. Εάν επιλέξετε το Google Drive ή το Dropbox, μια οθόνη σύνδεσης θα εμφανιστεί με ένα άλλο σύνολο επιλογών. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, φυσικά, είναι log in. Εάν χρησιμοποιείτε το Google Drive, η επιλογή λογαριασμού θα εμφανιστεί όταν πατήσετε το Σύνδεση. Επιλέξτε το λογαριασμό σας και στη συνέχεια, επιλέξτε OK.

Θα πρέπει να δώσετε μια άδεια στην εφαρμογή SMS Backup & Restore για να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας. Μόλις γίνει αυτό, είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε μερικές ακόμα λεπτομέρειες. Μόλις συνδεθείτε μπορείτε να επιλέξετε να φορτώσετε μόνο αντίγραφα ασφαλείας μέσω Wi-Fi. Το μόνο πράγμα που αξίζει να αναφερθεί εδώ είναι ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσετε την διαδρομή που θέλετε να πάει το αντίγραφο ασφαλείας. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε απλά να το αφήσετε κενό και να χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη θέση. 
Αφού έχετε πληκτρολογήσει την διαδρομή η εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα τεστάρετε για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τα πάντα σωστά. Επιστρέφοντας τώρα στην αρχική οθόνη της εφαρμογής μπορείτε να επιλέξετε «OK» εάν ολοκληρώσετε τη ρύθμιση ή να προσθέσετε μια δεύτερη υπηρεσία cloud. Μόλις πατήσετε «OK», το αντίγραφο ασφαλείας θα ξεκινήσει αυτόματα.
Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να ονομάσετε το αρχείο με την ημέρα αποθήκευσης ή ακόμη να προγραμματίσετε και τις επόμενες δημιουργίες αντιγράφων ασφαλείας που θέλετε εσείς. Για να γίνει αυτό, πρώτα πατήστε το μενού τα τρία κουμπιά στην πάνω δεξιά πλευρά της οθόνης, στη συνέχεια, επιλέξτε Προτιμήσεις. Πιο κάτω υπάρχει μια επιλογή για «προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας». Γυρίστε τον διακόπτη στα δεξιά για να ενεργοποιήσετε την προγραμματισμένη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και στη συνέχεια, καθορίστε το πρόγραμμά σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!