30/12/16

Πώς να απενεργοποιήσεται την αυτόματη συμπλήρωση στο Excel

Εάν εισαγάγετε πολλές διαδοχικές τιμές σε φύλλα εργασίας του Excel, η λαβή συμπλήρωσης (είναι το + που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία ενός κελιού στο Excel όταν τοποθετήσουμε το ποντίκι μας εκεί) μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο συμπληρώνοντας αυτόματα τα κελιά με τιμές. 



Από προεπιλογή, η λαβή συμπλήρωσης είναι ενεργοποιημένη, και θα σας δείξω πώς να την απενεργοποιήσετε. Οι ίδιες οδηγίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να την ενεργοποιήσετε ξανά.

Για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τη λαβή συμπλήρωσης στο Excel, ανοίξτε ένα νέο ή υπάρχον αρχείο βιβλίου εργασίας και κάντε κλικ στην καρτέλα «Αρχείο». Κάντε κλικ στο «Επιλογές» στη λίστα των αντικειμένων στα αριστερά. Κάντε κλικ στο κουμπί «Για προχωρημένους» στη λίστα των αντικειμένων στην αριστερή πλευρά του πλαισίου διαλόγου του Excel.
Αν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη λαβή συμπλήρωσης, θα πρέπει να ξετικάρετε το "Ενεργοποίηση λαβής συμπλήρωσης και μεταφοράς και απόθεσης κελιών». Για να ενεργοποιήσετε ξανά τη λαβή συμπλήρωσης, απλά τικάρετε ξανά.

Για να αποφύγετε την αντικατάσταση των υπαρχόντων δεδομένων στα κελιά σας χρησιμοποιώντας τη λαβή συμπλήρωσης, βεβαιωθείτε ότι το «Προειδοποίηση πριν από την αντικατάσταση» είναι ενεργοποιημένη. Εάν δεν θέλετε να δείτε το παράθυρο διαλόγου προειδοποίησης, αποεπιλέξτε το πλαίσιο.

Κάντε κλικ στο "OK" για να αποδεχτείτε την αλλαγή και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου του Excel. Σημειώστε ότι η λαβή συμπλήρωσης και μεταφοράς και απόθεσης κελιών εμφανίζεται όταν επιλέγετε ένα ή περισσότερα κελιά, ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!