30/12/16

Πώς να αφαιρέσετε λογαριασμούς χρήστη από την οθόνη σύνδεσης των Windows

Εάν έχετε πολλούς λογαριασμούς χρηστών στον υπολογιστή σας και δεν τους χρειάζεστε πλέον ή τους βρίσκετε ενοχλητικούς, μπορείτε να τους αποκρύψετε με μια απλή παρέμβαση στο regedit. Μπορείτε να αποκρύψετε μόνο τοπικούς λογαριασμούς των Windows και όχι λογαριασμούς της Microsoft. 





Το Registry Editor που θα χρησιμοποιήσουμε παρακάτω είναι ένα ισχυρό εργαλείο και καλό είναι να ορίσετε ένα σημείο επαναφοράς σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο μητρώο θα ελέγξουμε το ακριβές όνομα του χρήστη που θέλετε να αποκρύψετε. Ένας γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πατήσετε το κουμπί των Windows + R στο πληκτρολόγιό σας και να εισάγετε την εντολή netplwiz στο πλαίσιο που θα ανοίξει. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο «OK».

Κοιτάξτε στη λίστα «Χρήστες αυτού του υπολογιστή» και σημειώστε το ακριβές όνομα του χρήστη ή των χρηστών που θέλετε να αποκρύψετε. Τώρα που γνωρίζετε το όνομα του χρήστη που θέλετε να αποκρύψετε, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου κάνοντας κλικ στο Έναρξη και πληκτρολογώντας regedit. Πατήστε Enter για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου.

Στον Επεξεργαστή μητρώου, χρησιμοποιήστε την αριστερή πλαϊνή μπάρα για να περιηγηθείτε στο ακόλουθο κλειδί: 
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
Δημιουργήστε ένα νέο κλειδί κάτω από το κλειδί Winlogon κάνοντας δεξί κλικ στο κλειδί Winlogon και στη συνέχεια επιλέγοντας Νέο. Ονομάστε το νέο κλειδί «SpecialAccounts». Στη συνέχεια, θα δημιουργήσουμε ένα άλλο νέο κλειδί, αυτή τη φορά μέσα στο SpecialAccounts. Κάντε δεξί κλικ στο SpecialAccounts και επιλέξτε ξανά τη Νέο κλειδί. Ονομάστε αυτό το νέο κλειδί «User List».

Τώρα, θα πάμε να δημιουργήσουμε μια νέα τιμή στο εσωτερικό του κλειδιού «User List». Κάντε δεξί κλικ στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, και επιλέξτε New-DWORD (32-bit). Δώστε σε αυτήν την τιμή το όνομα του λογαριασμού χρήστη που θέλετε να αποκρύψετε, και στη συνέχεια δημιουργήσετε ένα νέο DWORD (32-bit) για κάθε επιπλέον λογαριασμό χρήστη που θέλετε να αποκρύψετε. Για κάθε τιμή που δημιουργείτε, βεβαιωθείτε ότι η αξία των δεδομένων είναι μηδέν (0).
Αν, για κάποιο λόγο, η αξία των δεδομένων δεν είναι μηδέν, κάντε διπλό κλικ στο όνομα της τιμής στο δεξιό τμήμα του παραθύρου και πληκτρολογήστε 0 στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί. Πηγαίνετε στο Αρχείο-Έξοδος για να κλείσετε τον Επεξεργαστή μητρώου. Αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας στα Windows. Τώρα θα παρατηρήσετε ότι δεν υπάρχουν άλλοι χρήστες που αναγράφονται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σύνδεσης.

Αν θέλετε να δείτε ξανά το λογαριασμό που αποκρύψατε, ανοίξτε τον επεξεργαστή μητρώου και αλλάξτε την τιμή για το όνομα χρήστη από 0 σε 1. Αν θέλετε να δείτε όλους τους λογαριασμούς χρηστών στην οθόνη σύνδεσης και πάλι, μπορείτε απλά να διαγράψτε το κλειδί SpecialAccounts. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!