26/12/16

Πώς να συνδυάσετε κείμενο από πολλαπλά κελιά σε ένα κελί στο Excel

Αν έχετε ένα μεγάλο φύλλο εργασίας σε ένα βιβλίο εργασίας του Excel στο οποίο θα πρέπει να συνδυάσετε κείμενο από πολλά κελιά, μπορείτε να ανασάνετε με ανακούφιση, επειδή δεν έχετε να πληκτρολογείτε ξανά όλο αυτό το κείμενο. Μπορείτε εύκολα πλέον να ενώσετε το κείμενο σε ένα κελί.



Η εντολή που πρέπει να πληκτρολογήσετε είναι η «Concatenate» η οποία σε ελεύθερη μετάφραση λέγεται «να συνδυάσουν» ή «να ενωθούν» δύο κελιά. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να συνδυάσετε κείμενο από διαφορετικά κελιά σε ένα κελί. Για παράδειγμα, έχουμε ένα φύλλο εργασίας που περιέχει τα ονόματα και τα στοιχεία επικοινωνίας. Θέλουμε να συνδυάσουμε το Επώνυμο και το Όνομα σε κάθε σειρά σε μια στήλη με όνομα στήλης το Ονοματεπώνυμο.

Για να ξεκινήσετε, επιλέξτε το πρώτο κελί που θα περιέχει το συνδυασμένο ή συνεχόμενα, το κείμενο δηλαδή την νέα στήλη με ονομασία ονοματεπώνυμο. Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε στο πρώτο κελί την παρακάτω εντολή.
=CONCATENATE(
Θέλουμε να συνδυάσουμε τις δύο πρώτες στήλες, με το πρώτο όνομα (στήλη Β) και στη συνέχεια το επώνυμο (στήλη Α). Υπάρχουν δύο τρόποι που μπορείτε να εισάγετε την εντολή σας. Κατ 'αρχάς, μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα νούμερα των κελιών, χωρισμένα με κόμμα, μετά την παρένθεση και, στη συνέχεια, προσθέστε μια παρένθεση στο τέλος:
=CONCATENATE(B2,A2)

Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ σε ένα κελί για να τεθεί σε λειτουργία η εντολή CONCATENATE. Στο παράδειγμά μας, μετά την πληκτρολόγηση του ονόματος της συνάρτησης και το άνοιγμα της παρένθεσης, κάνουμε κλικ στο κελί Β2, πληκτρολογήστε ένα κόμμα μετά το Β2, κάντε κλικ στο κελί A2, και στη συνέχεια πληκτρολογήστε την παρένθεση μετά από το Α2, όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία πατήστε enter.

Για να προσθέσετε ένα κενό μεταξύ της πρώτης και της τελευταίας λέξης των ονομάτων απλά πληκτρολογήστε διπλά εισαγωγικά διαχωρισμένα με κόμμα όπως βλέπετε παρακάτω και πατήστε enter. 
=CONCATENATE(B2," ",A2)
Τώρα, σκέφτεστε πιθανώς ότι θα πρέπει να πληκτρολογήσετε αυτή την εντολή σε κάθε κελί της στήλης ή να το αντιγράψετε χειροκίνητα σε κάθε κελί της στήλης. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να το κάνετε. Επιλέξτε το κελί στο οποίο έχετε εισάγει την παραπάνω λειτουργία του CONCATENATE. Πηγαίνετε τον κέρσορα του ποντικιού στην κάτω δεξιά γωνία του κελιού που βρίσκεται η εντολή και απλά τραβήξτε τον κέρσορα σε όσα κελιά θέλετε να αντιγράψετε την εντολή. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!