29/12/16

Πώς να τρέξετε την γραμμή εντολών από μια συντόμευση των Windows

Οι συντομεύσεις είναι χρήσιμες εφαρμογές και σας δίνουν γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους. Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να εκτελέσετε τη γραμμή εντολών;






Σίγουρα, θα μπορούσατε να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών και απλά να πληκτρολογήστε την εντολή. Αλλά για απλές εντολές, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια συντόμευση και έτσι να ανοίγετε από εκεί το γνωστό command prompt.

Δημιουργήστε μια συντόμευση κάνοντας δεξί κλικ οπουδήποτε στο File Explorer ή στην επιφάνεια εργασίας σας και επιλέγοντας Δημιουργία-Συντόμευση. Στο παράθυρο Δημιουργία συντόμευσης, πληκτρολογήστε την θέση του στοιχείου δηλαδή την εντολή σας, χρησιμοποιώντας την ακόλουθη εντολή.
"C:\Windows\System32\cmd.exe" /k yourcommand
Το πρώτο μέρος (το μέρος σε εισαγωγικά) απλά ενεργοποιεί το cmd.exe για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών. Το / k λέει το Command Prompt να εκδώσει την εντολή που ακολουθεί και, στη συνέχεια, να μείνουν ανοιχτά, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα ή τις εντολές τύπου παρακολούθησης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το / C εάν θέλετε το παράθυρο της γραμμής εντολών να κλείσει μετά την έκδοση της εντολής. 
Για παράδειγμα, για μια απλή εντολή όπως η παρακάτω.
"C:\Windows\System32\cmd.exe" /k sfc /scannow
Όταν έχετε δημιουργήσει την εντολή που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, κάντε κλικ στο "Next".
Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη συντόμευση (System file Checker) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Τέλος».

Ένα άλλο έξυπνο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι για παράδειγμα, ας πούμε θέλετε να εκτελέσετε την εντολή ipconfig / all, και όλα τα αποτελέσματα να αποθηκεύονται σε ένα αρχείο με το όνομα ipconfig.txt στην επιφάνεια εργασίας σας, και το παράθυρο της γραμμής εντολών να κλείσει μετά την εκτέλεση της εντολής. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την ακόλουθη εντολή για να συμβεί αυτό:
"C:\Windows\System32\cmd.exe" /c ipconfig /all  > "c:\users\username\Desktop\ipconfig.txt"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!