4/6/18

Τρόπος διαχείρισης των προγραμμάτων εκκίνησης στις εφαρμογές των Windows 10

Η εφαρμογή Ρυθμίσεων των Windows 10 σας επιτρέπει τώρα να απενεργοποιείτε τα προγράμματα που εκτελούνται αυτόματα κατά την είσοδό σας στον υπολογιστή σας. Αυτή η ίδια λειτουργία ήταν προηγουμένως κρυμμένη στο Task Manager των Windows 10 και ήταν κρυμμένη και στο msconfig σε προηγούμενες εκδόσεις.



Για να διαχειριστείτε τα προγράμματα εκκίνησης, κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις - Εφαρμογές - Εκκίνηση.
Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε στην ενημέρωση των Windows 10 του Απριλίου 2018. Εάν δεν εμφανίζεται η επιλογή Εκκίνηση στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, δεν έχετε εγκαταστήσει την ενημέρωση ακόμα.

Θα δείτε μια λίστα με τα προγράμματα που έχουν ρυθμιστεί για εκκίνηση κατά την είσοδό σας στα Windows. Αυτό περιλαμβάνει εφαρμογές που ξεκινούν εργασίες φόντου, προγράμματα που εμφανίζονται στο δίσκο του συστήματός σας και διάφορες άλλες εφαρμογές. Δεν περιλαμβάνει υπηρεσίες των Windows που εκτελούνται στο παρασκήνιο.

Εμφανίζονται μόνο μερικές πληροφορίες: το όνομα του προγράμματος, το όνομα του προγραμματιστή του, το εάν είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη εκκίνηση και το «αντίκτυπο» που έχει στο χρόνο εκκίνησης. Ένα πρόγραμμα «Υψηλού αντίκτυπου» απαιτεί περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει και να επιβραδύνει τη διαδικασία σύνδεσης με περισσότερα από ένα πρόγραμμα «Χαμηλής Κρούσης», το οποίο ξεκινάει γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Ταξινόμηση κατά στο επάνω μέρος του παραθύρου για να ταξινομήσετε και να δείτε πρώτα τα βαρύτερα προγράμματα, αν θέλετε.
Για να απενεργοποιήσετε ένα πρόγραμμα να εκτελείται κατά την εκκίνηση, απλά πατήστε το πλήκτρο ενεργό ή ανενεργό. Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά την δυνατότητα του προγράμματος να ξεκινήσει αυτόματα με τα Windows, γυρίστε την εναλλαγή πίσω στη θέση ενεργό.

Προσέξτε όταν απενεργοποιείτε τις εφαρμογές εκκίνησης. Για παράδειγμα, αν απενεργοποιήσετε την εφαρμογή εκκίνησης του Dropbox, δεν θα συγχρονίσει αυτόματα τα αρχεία σας στο παρασκήνιο. Αν απενεργοποιήσετε έναν ελεγκτή ενημέρωσης όπως ο Java Update Scheduler της Oracle, το εργαλείο δεν θα ελέγξει αυτόματα και θα σας ειδοποιήσει για σημαντικές ενημερώσεις. Αλλά, ακόμα και αν απενεργοποιήσετε κάτι σημαντικό, μπορείτε πάντα να επιστρέψετε εδώ και να το ενεργοποιήσετε ξανά στο μέλλον με ένα μόνο κλικ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!