23/12/15

Πώς να εντοπίσετε το κλεμμένο PC ή Tablet σας στα Windows 10

Στην πρώτη μεγάλη ενημερωμένη έκδοση των Windows 10 τον Νοέμβριο του 2015 προστέθηκε ένα χαρακτηριστικό, αυτό της συσκευής παρακολούθησης. Μπορείτε τώρα να την ενεργοποιήσετε και να εντοπίσετε ένα χαμένο tablet ή laptop των Windows 10.






Προηγουμένως, εκείνο που πρέπει να επισημάνω είναι το γεγονός ότι δεν απαιτείται λογισμικό τρίτων. Αυτή η εφαρμογή, είναι πλέον ενσωματωμένη για όλους αρκεί να υπάρχει ένας λογαριασμός Microsoft. Η εφαρμογή είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, έτσι θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε πριν χάσετε τη συσκευή σας.

Πριν ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να δούμε ότι έχει κάποιους περιορισμούς. Η εφαρμογή δεν θα σας επιτρέψει να διαγράψετε τα δεδομένα σας ή να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας από απόσταση. Επίσης δεν είναι σε θέση να τραβήξει  μια φωτογραφία του προσώπου που χρησιμοποιεί τη συσκευή σας με την κάμερα ούτε να σημάνει κάποιου είδους συναγερμό. Ενδέχεται η Microsoft να προσθέσει περισσότερα χαρακτηριστικά σε αυτήν την εφαρμογή στο μέλλον, ή ακόμη και να την εξελίξει.

Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να λειτουργήσει η εφαρμογή, θα πρέπει η συσκευή σας να είναι σε λειτουργία και συνδεδεμένη στο Internet. Είναι επίσης δυνατό για έναν "κλέφτη" να κάνει format στη συσκευή σας ή ακόμα και να την επαναφέρει στις αρχικές εργοστασιακές ρυθμίσεις της. Τα Windows 10 δεν έχουν την δυνατότητα επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων όπως τα iPhones, τα iPads και οι σύγχρονες συσκευές Android.

Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή παρακολούθησης, ανοίξτε το μενού Έναρξη ή την οθόνη έναρξης και επιλέξτε Ρυθμίσεις.

Εάν έχετε ήδη χάσει το PC ή το tablet σας, συνήθως δεν υπάρχει τρόπος για να μπορέσετε να χειριστείτε την συσκευή σας εξ αποστάσεως. Εάν όμως έχετε εγκαταστήσει προηγουμένως ένα πρόγραμμα, όπως το Chrome Remote Desktop, το TeamViewer, ή κάποιο άλλο πρόγραμμα απομακρυσμένης πρόσβασης, μπορείτε να δοκιμάσετε να αποκτήσετε απομακρυσμένη πρόσβαση στον υπολογιστή σας και να ενεργοποιήστε τη λειτουργία της συσκευής παρακολούθησης.

Πλοηγηθείτε στο Ενημέρωση και Ασφάλεια - Βρείτε την συσκευή μου στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα λογαριασμό Microsoft για να μπορέσετε να το κάνετε αυτό. Θα συνδεθείτε στον λογαριασμό της Microsoft για να παρακολουθείτε τη συσκευή αν ποτέ την χάσετε.



Θα δείτε ένα μήνυμα στα δεξιά που λέει "Βρείτε τη συσκευή μου" το οποίο είναι απενεργοποιημένο. Κάντε κλικ στο κουμπί "Αλλαγή" για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία. Ενεργοποιήστε την επιλογή του "Αποθήκευση τοποθεσία της συσκευής μου περιοδικά" όταν σας ζητηθεί από τα Windows 10 και το PC σας τακτικά και αυτόματα θα στέλνει την θέση του στην Microsoft. Αυτό θα σας επιτρέψει να εντοπίσετε τον υπολογιστή σας ακόμα κι αν δεν είναι ενεργοποιημένος, και σε σύνδεση με το δίκτυο, αλλά έτσι θα μπορέσετε να δείτε την τελευταία γνωστή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν ο υπολογιστής σας.



Επιλέξτε ένα όνομα για το PC σας

Ο υπολογιστής εμφανίζεται στη λίστα των καταχωρημένων συσκευών με την ονομασία που έχει στο ίδιο το PC. Για να μετονομάσετε τον υπολογιστή και να του δώσετε ένα πιο εύχρηστο όνομα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις στον υπολογιστή και περιηγηθείτε στο μενού Σύστημα - Πληροφορίες (About). Κάντε κλικ στο κουμπί "Μετονομασία PC" και δώστε του όποιο όνομα θέλετε εσείς. Όταν θελήσετε να παρακολουθήσετε την  χαμένη συσκευή σας, (αχρείαστο να είναι) ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο web και μεταβείτε στο account.microsoft.com/devices.

Για να παρακολουθήσετε την συσκευή σας, συνδεθείτε στον ίδιο λογαριασμό Microsoft που χρησιμοποιείται για τα Windows 10.  Εκεί θα δείτε μια λίστα με τις συσκευές που έχουν εγγραφεί στο λογαριασμό σας Microsoft. Μετακινηθείτε με κύλιση στη λίστα και αναζητήστε τη συσκευή που θέλετε να παρακολουθείτε. Εκεί θα δείτε που ήταν τελευταία φορά η συσκευή σας και σε ποια πόλη. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Βρείτε τη συσκευή μου" και θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε τη συσκευή σε ένα χάρτη. Εάν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη και συνδεδεμένη στο Internet μέσω Wi-Fi ή με ένα ενσύρματο καλώδιο Ethernet, η θέση της θα ενημερώνετε τακτικά.

Εάν έχετε ένα τηλέφωνο με Windows 10, μπορείτε να ενεργοποιήσετε το "Βρείτε την συσκευή μου" με τον ίδιο σχεδόν τρόπο και να παρακολουθείτε το τηλέφωνο σας από την ίδια την ιστοσελίδα της Microsoft.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!