5/12/15

Πώς να αλλάξετε το διάστιχο στο Microsoft Word 2010

Σήμερα θα σας δείξω πώς να δημιουργείται κενό ανάμεσα στις γραμμές ενός κειμένου στο Microsoft Word 2010 και μάλιστα με συγκεκριμένα πλήκτρα πρόσβασης, τα οποία θα κάνουν την παραπάνω διαδικασία πολύ ταχύτερη και ευκολότερη.





Αλλαγή διάστιχο στο Word 2010

1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα κομμάτι του κειμένου και για να το κάνουμε αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Shift και τα πλήκτρα βέλους. Χρησιμοποιώντας το Shift Down μπορούμε να επιλέξουμε ολόκληρη την παράγραφο.

2. Τώρα αν θέλω διπλό διάστιχο πατάω Ctrl & 2. Αυτό είναι σημαντικό για δοκίμια και για άλλους τύπους εγγράφων.

3. Αν θέλω να ορίσουμε μια απόσταση 1,5 γραμμή πατάω Ctrl & 5.

4. Αν θέλω να μην υπάρχει κενό ανάμεσα στις γραμμές μπορούμε να πατήσουμε Ctrl & 1 για να επιστρέψουμε στην κανονική ρύθμιση.

5. Αν θέλουμε να ευθυγραμμίσουμε μια παράγραφο, δεν έχουμε παρά να πατήσουμε Ctrl & Ε.
Τώρα έχω να ευθυγραμμίζονται με την παράγραφο ανάμεσα στο κέντρο και την αριστερά. 

6. Αν θέλω να αλλάξουμε μια παράγραφο ανάμεσα στην στοίχιση αριστερά και δεξιά, μπορούμε να πατήσουμε Ctrl J.

7. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε το πλήκτρο Ctrl & R για να μεταβούμε προς την δεξιά στοίχιση και Ctrl & L για να μεταβείτε στην αριστερή στοίχιση.

8. Αν θέλουμε μια εσοχή παραγράφου από τα αριστερά, πιέστε το tab. Για να δημιουργήσουμε περαιτέρω κενό εναλλακτικά μπορούμε να πατήσουμε Ctrl & Μ, ενώ για να το αφαιρέσουμε, μπορούμε να πατήσουμε Ctrl & Shift & Μ ή Ctrl & Z.

9. Αν θέλουμε να καταργήσουμε τη μορφοποίηση παραγράφων, μπορούμε να πατήσουμε το πλήκτρο Ctrl & QΑυτό θα επαναφέρει όλη τη μορφοποίηση που έχουμε κάνει μέχρι αυτό το σημείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!