16/12/15

Περιστροφή κειμένου στο Excel

Εάν έχετε ένα φύλλο όπου το κείμενο στις στήλες σας είναι μεγαλύτερο από το μήκος της στήλης, και υπάρχουν ταυτόχρονα πολλές στήλες, μπορεί να θέλετε να περιστρέψετε το κείμενο, έτσι ώστε οι στήλες να γίνουν στενότερες.




Στο παρακάτω άρθρο χρησιμοποιήσαμε το Excel 2010.



Αυτό σας επιτρέπει επίσης να χωρέσουν περισσότερες στήλες των δεδομένων σε μια μικρότερη περιοχή. Για να περιστρέψετε το κείμενο στα κελιά, πρώτα επισημάνετε τα κελιά που περιέχουν το κείμενο που θέλετε να περιστρέψετε. Βεβαιωθείτε ότι η καρτέλα "Κεντρική" είναι ενεργή και κάντε κλικ στο κουμπί "Προσανατολισμός" στην ενότητα "Στοίχιση" της καρτέλας "Κεντρική" (το κουμπί με το κεκλιμένο κείμενο). Επιλέξτε μια επιλογή για να περιστρέψετε το κείμενο.



Το κείμενο περιστρέφεται σύμφωνα με την επιλογή που διαλέξαμε, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Για μεγαλύτερη τελειοποίηση κατά την περιστροφή του κειμένου σας, επιλέξτε τα κελιά που περιέχουν το κείμενο που θέλετε να περιστρέψετε και πατήστε το κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία της ενότητας "Στοίχιση" της καρτέλας "Κεντρική". Εκεί μπορείτε να δώσετε και προσανατολισμό του κειμένου καθώς επίσης και να ορίσετε και τις μοίρες της περιστροφής.



Αν θέλετε το κείμενο να είναι κατακόρυφο σε ένα κελί (κάθε χαρακτήρας καταλαμβάνει μία γραμμή), κάντε κλικ στο κουμπί «Προσανατολισμός», αλλά (το κουτάκι με τη λέξη "κατακόρυφο κείμενο"). Το κουμπί γίνεται μαύρο για να σας δείξει ότι η επιλογή είναι ενεργοποιημένη και το κείμενό σας θα μοιάζει με το πρώτο κελί στην παρακάτω εικόνα όταν κάνετε κλικ στο "OK" στο "Μορφοποίηση κελιών" παράθυρο διαλόγου.



Για να αντιστραφεί η περιστροφή του κειμένου σας και να επανέρθει στην αρχική σας μορφή κειμένου, απλά επιστρέψτε στην καρτέλα "Στοίχιση" για την "Μορφοποίηση κελιών" και εισάγετε "0" (αυτό είναι το μηδέν, όχι το γράμμα "O") σε "Μοίρες" στο πλαίσιο επεξεργασίας. Για να αντιστρέψετε την κατακόρυφο κείμενο, απλά κάντε κλικ στο κουμπί κατακόρυφο κείμενο στην καρτέλα "Στοίχιση", ώστε το κουμπί να πάψει να είναι μαύρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!