26/12/15

Oι 12 Κανόνες για Προστασία των Υπολογιστών σας Μέρος 3ο

Ο πρώτος και κύριος ρόλος ενός antivirus είναι να προστατεύει το σύστημά μας. Αν ταυτόχρονα πρόκειται για ένα ελαφρύ antivirus, αυτό δεν είναι παρά ένα έξτρα bonus. Είναι σημαντικό να βάζουμε μπροστά την ασφάλεια και την ευχρηστία, πριν να σκεφτούμε το πόσο θα επιβαρύνει το σύστημά μας ένα antivirus. Εντούτοις, αν έχουμε ένα σύστημα μικρών δυνατοτήτων, το λάθος antivirus είναι ικανό να κάνει ολόκληρο τον υπολογιστή να σέρνεται.

7ος Κανόνας

Προσέχετε ακόμη και το λογισμικό από επίσημες πηγές ...

Ελέγχετε όπου αυτό είναι δυνατό και το λογισμικό από επίσημες πηγές (licensed CDs). Ακόμη και αυτό το λογισμικό μπορεί να περιέχει ιούς. Όπου υπάρχει ψηφιακή υπογραφή του λογισμικού ελέγξετε την ψηφιακή υπογραφή του αντιγράφου σας, με εκείνη που δίνει ο κατασκευαστής του λογισμικού. Το λογισμικό που κατεβάζετε από το διαδίκτυο μπορεί να περιέχει ιούς. Ακόμη και αν το λογισμικό αυτό προέρχεται από ιστοσελίδες μεγάλων & γνωστών εταιρειών. Ας μη ξεχνάμε την επιτυχή επίθεση hackers, που έγινε στις αρχές του 2001 στην Microsoft (στις ιστοσελίδες με αντίγραφα προγραμμάτων της εταιρείας).

8ος κανόνας

Σε περίπτωση όπου ο υπολογιστή σας μολυνθεί από κάποιο ιό και αυτός δεν μπορεί να απομακρυνθεί, τότε είναι αναγκαία η δημιουργία αντιγράφου των δεδομένων του υπολογιστή. Η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται με χρήση επανεγράψιμων CDs / DVDs. Ο λόγος είναι ότι στην περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο μολυσμένο αρχείο στο επανεγράψιμο, αυτό μπορεί να διαγραφεί, ενώ σε δίσκους μιας χρήσης αυτό δεν είναι εφικτό. Αποφύγετε να συνδέσετε τον υπολογιστή στο δίκτυο καθώς και με άλλο υπολογιστή μέσω ethernet cable, usb cable και γενικά δικτύου. Ο καλύτερος τρόπος είναι να απομακρύνεται τον σκληρό δίσκο δίσκο από τον μολυσμένο υπολογιστή και να τον τοποθετήσετε σε ένα άλλο υγιή ως slave. Με τον τρόπο αυτό δεν χρησιμοποιείται το λογισμικό του μολυσμένου σκληρού και ο ιός εντοπίζεται άμεσα.

9ος Κανόνας

Συνδυάστε διάφορες τεχνικές anti-virus. Ένα antivirus monitor, ένα integrity checker και ένα behavioural guardΟ συνδυασμός των παραπάνω μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ασφάλεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!