26/12/15

Oι 12 Κανόνες για Προστασία των Υπολογιστών σας Μέρος 4ο

Ο πρώτος και κύριος ρόλος ενός antivirus είναι να προστατεύει το σύστημά μας. Αν ταυτόχρονα πρόκειται για ένα ελαφρύ antivirus, αυτό δεν είναι παρά ένα έξτρα bonus. Είναι σημαντικό να βάζουμε μπροστά την ασφάλεια και την ευχρηστία, πριν να σκεφτούμε το πόσο θα επιβαρύνει το σύστημά μας ένα antivirus. Εντούτοις, αν έχουμε ένα σύστημα μικρών δυνατοτήτων, το λάθος antivirus είναι ικανό να κάνει ολόκληρο τον υπολογιστή να σέρνεται.


10ος Κανόνας

Δημιουργήστε ένα δίσκο εκκίνησης (start-up disk) ελεύθερο από ιούς και φυλάξτε τον σε ασφαλές μέρος. Σε πολλές περιπτώσεις ένας μολυσμένος υπολογιστής δεν μπορεί να ξεκινήσει, παρόλο ότι ο ιός μπορεί να μην έχει σβήσει χρήσιμα δεδομένα από τον υπολογιστή σας. Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιείται το CD το οποίο έχετε φτιάξει για το σκοπό αυτό προηγουμένως με τη βοήθεια του antivirus προγράμματος του υπολογιστή σας. 

11ος Κανόνας

Παίρνετε τακτικά αντίγραφα (back-up) των αρχείων σας.

Σε περίπτωση που χρήσιμα δεδομένα του υπολογιστή σας καταστραφούν από διάφορες αιτίες (που περιλαμβάνουν μόλυνση με ιούς) η χρήση αντιγράφων ασφαλείας (back-up) μπορεί να σας βοηθήσει στην επανάκτηση των αρχείων σας. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να χάσετε αρχεία που αντιστοιχούν σε μήνες ή χρόνια δουλειάς με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εργασία σας. Καλό θα είναι από προσωπική εμπειρία τα αντίγραφα αυτά να τηρούνται και σε χώρο μακριά από το χώρο δουλειάς σας και πολλές φορές να δημιουργούνται δύο ή και τρία αντίγραφα.

12ος Κανόνας

Μην πανικοβάλεστε, ότι και αν σημαίνει αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις μεγάλης ζημιάς μετά από μόλυνση με ιούς, η καταστροφή δεδομένων έγινε από τον πανικοβλημένο χρήστη του υπολογιστή, ο οποίος κατέστρεψε οριστικά τα δεδομένα του με λάθος ενέργειες. Θα ήταν προτιμότερο να αφήσετε τη διαδικασία αποκατάστασης σε ειδικούς.

EXTRA BONUS

Μεγάλη προσοχή στις ιστοσελίδες αυτές που διαφημίζονται και από κανάλια τηλεόρασης, που προκαλούν το κοινό να δει "καυτά videos", εντελώς δωρεάν, με την επίσκεψη στο αντίστοιχο web site. Μην κατεβάζετε σε καμία περίπτωση το λογισμικό, με το οποίο θα δείτε τα υποτιθέμενα δωρεάν videos. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!