16/11/15

Πώς να αφαιρέσετε τις διπλές επαφές από το Android κινητό σας

Πολλές φορές έχει τύχει να χάσουμε όλες τις επαφές μας ή ακόμα και μερικές από αυτές από το Android κινητό μας. Για αυτό και το Android έχει καταλήξει σε μια πληθώρα επιλογών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα χάσουμε ποτέ τα στοιχεία επικοινωνίας μας. Ωστόσο, ενώ η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι καλή, πάρα πολύ συχνά μπορεί να αποτύχει.





Χάρη στις επιλογές των χρηστών η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών τους στο Gmail, στο Google,  και στο Facebook δημιουργεί περισσότερες από μία καταχώρηση για κάθε επαφή.

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν κάνετε επαναφορά του κινητού σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, προσπαθείτε να το συγχρονίσετε με το αντίγραφο ασφαλείας των λογαριασμών σας για να ανακτήσει όλες τις χαμένες πληροφορίες. Δεδομένου ότι ο συγχρονισμός γίνεται από πολλαπλούς λογαριασμούς με το ίδιο σύνολο των επαφών, θα μπορούσε πολύ καλά να καταλήξετε με μια συσκευή που είναι γεμάτη με διπλότυπα δεδομένα και πολλές φορές και τριπλότυπα.

Ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των Διπλότυπων Επαφών

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγούμε από τις διπλότυπες επαφές στο τηλέφωνό μας, αρκεί να αναφέρουμε τους λογαριασμούς από τους οποίους το τηλέφωνό μας θα συγχρονίζετε.

Ανοίξτε την εφαρμογή Επαφές και στη συνέχεια πατήστε στο Επιλογές 

Επιλέξτε Λογαριασμοί από αυτόν τον κατάλογο και θα πρέπει να δείτε όλους τους λογαριασμούς από τους οποίους το τηλέφωνό σας μπορεί να πάρει δεδομένα. Περιορίστε τον αριθμό αυτόν σε όσο το δυνατόν λιγότερους για να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχετε διπλότυπες επαφές.

Προσοχή υπάρχουν φορές που ορισμένοι λογαριασμοί δεν έχουν όλα τα δεδομένα των αντιγράφων ασφαλείας. Έτσι, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι η λίστα που θα δημιουργήσετε θα περιλαμβάνει τους λογαριασμούς που έχουν μια ολοκληρωμένη λίστα με όλες τις επαφές σας. Υπάρχει μια επιλογή Add στους λογαριασμούς που θα σας επιτρέψει να προσθέσετε κάποιους λογαριασμούς όπως το Twitter, το Facebook και άλλους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν είναι διαθέσιμοι από την προεπιλογή του κινητού σας τηλεφώνου.

Διαγραφή διπλότυπων επαφών μέσω του τηλεφώνου σας

Ανοίξτε τις επαφές του τηλεφώνου σας και από το μενού Επαφές, επιλέξτε την συγχώνευση των λογαριασμών.

Αφού έχετε επιλέξει την επιλογή συγχώνευσης θα σας ζητηθεί και από τους λογαριασμούς αυτό, πατήστε συγχώνευση και Google και στη συνέχεια OK.

Μόλις το κάνετε αυτό, το τηλέφωνο σας θα σαρώσει ολόκληρο το σύνολο των επαφών και θα σας δώσει τις επαφές που έχουν τον ίδιο αριθμό και την ταυτότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εδώ υπάρχουν πολλές επιλογές για τον χρήστη. Ωστόσο, αν έχετε ένα τηλέφωνο Android που δεν υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα, τότε υπάρχουν και άλλοι εξίσου απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από τις διπλές επαφές.

Κατάργηση Διπλότυπων Επαφών με τη Χρήση του Gmail σας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λογαριασμό Gmail σας που συγχρονίζεται με το τηλέφωνό σας για να απαλλαγούμε από όλες τις διπλές επαφές, χωρίς καν να χρειάζεται να αγγίξτε την Android συσκευή σας. Για να διαγράψετε τις διπλότυπες επαφές θα πρέπει να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και στη συνέχεια κάντε κλικ στην καρτέλα επαφές - κύκλοι Gmail στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Από το αναπτυσσόμενο μενού επιλέξτε Επαφές. Αυτό θα σας δείξει όλες τις επαφές που έχουν συγχρονιστεί από το Gmail, Google+ και το τηλέφωνό σας.

Κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα προς τα δεξιά και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Εύρεση και Συγχώνευση διπλότυπων. 

Κάντε κλικ στην Συγχώνευση για να απαλλαγείτε από όλες τις διπλότυπες επαφές με μία κίνηση.

Διαγραφή Διπλότυπων Επαφών με τη Χρήση Διάφορων Εφαρμογών

Στο Google Play, στο App Store υπάρχει μια σειρά από εφαρμογές τρίτων που μπορούν να σας λύσουν το πρόβλημα πολύ εύκολα. Ωστόσο, θα πρέπει να εμπιστευθείτε μια εξωτερική εφαρμογή με όλους τους κινδύνους που μπορεί να διαθέτει αυτή. 

Duplicate Contacts είναι μια αποτελεσματική εφαρμογή που μπορεί να κάνει τη δουλειά με ελάχιστο κόπο. Κατεβάστε το app, θα ξεκινήσει και θα ανιχνεύσει αυτόματα το κινητό σας και θα καταλήξει σε μια λίστα με όλες τις διπλότυπες επαφές σας.

Contact Optimizer, είναι άλλο ένα πολύ έξυπνο app που μπορεί να φροντίσει για την απομάκρυνση των διπλότυπων επαφών. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να σας σώσει από πολλή ταλαιπωρία αν κάτι πάει στραβά. Έτσι, ποτέ δεν κάνουμε συγχώνευση με το σύνολο των αριθμών των λογαριασμών που συγχρονίζετε τα δεδομένα του κινητού σας. Ανάκτηση από τους λογαριασμούς αυτούς, όπως έχουμε δει σε παλιότερο άρθρο μπορεί να γίνει από εμάς εξασφαλίζοντας έτσι την ελάχιστη ζημιά στη συσκευή σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!