22/11/15

Πώς να σταματήσετε την αυτόματη λήψη που εκτελείται στο παρασκήνιο στα Windows 10

Η Microsoft θέλει πραγματικά οι χρήστες των Windows 7 και 8 να αναβαθμίσουν σε Windows 10. Το θέλουν μάλιστα τόσο πολύ ώστε να απαλλαγούμε από την άσχημη γεύση των Windows 8 και να κάνουμε λήψη και κοινή χρήση αρχείων με άλλους χρήστες. Ακόμη και μετά την απενεργοποίηση της εγκατάστασης η κοινή χρήση των αρχείων σας, σας δίνει την δυνατότητα να βρείτε τα Windows 10 εκ νέου και να κάνετε λήψη των εγκαταστάσεων.

Διακοπή της αυτόματης λήψης που εκτελείται στο παρασκήνιο στα Windows 10

Είναι καλό για τους χρήστες των PC να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα για να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο σας HDD, και ειδικά αν δεν έχετε καμία πρόθεση να εγκαταστήσετε τα Windows 10 στο μέλλον. Τα ίδια βήματα μπορείτε να ακολουθήσετε και στα Windows 7 και 8.

Για να ξεκινήσετε, ανοίξτε Προγράμματα και δυνατότητες, είτε μέσω αναζήτησης ή μέσω του Πίνακα Ελέγχου.

Κάντε κλικ στο Προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων στο αριστερό τμήμα του παραθύρου του Πίνακα Ελέγχου.

εγκαταστήσει ενημερώσεις

Στα Windows 7, ψάχνετε για τις ακόλουθες ενημερωμένες εκδόσεις:

3035583
2952664
3021917

Στα Windows 8, ψάχνετε για τις ακόλουθες ενημερωμένες εκδόσεις:

3035583
2976978

Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ενημερωμένη έκδοση για το λειτουργικό σας σύστημα και απεγκαταστήστε κάθε ενημέρωση και μετά κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Τώρα, θα πρέπει να "μπλοκάρετε" τις ενημερώσεις, έτσι ώστε να μην αρχίσει και πάλι κατά λάθος η διαδικασία λήψης των Windows 10, το πώς δείτε το παρακάτω.

Στο Windows Update κάντε κλικ στο κουμπί έλεγχος για ενημερώσεις.

Θα δείτε τα Windows να θέλουν να επανεγκαταστήσουν τις  ενημερώνει που μόλις σβήσατε και πάλι. Κάντε δεξί κλικ σε κάθε ενημέρωση και κάντε κλικ στο Απόκρυψη ενημέρωσης.

Αυτό θα σταματήσει τη λήψη των ενημερώσεων της Microsoft για τα Windows 10 στον υπολογιστή σας. Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 10 σε μεταγενέστερη ημερομηνία, θα πρέπει να εμφανίσετε κάθε μία από τις παραπάνω ενημερώσεις με την ίδια διαδικασία για να ξεκινήσει η λήψη.

Γιατί η Microsoft το κάνει αυτό χωρίς να το γνωρίζετε;

Τεχνικά, όταν εγκαθιστάτε ενημερωμένες εκδόσεις των Windows, ακόμα και αυτές που γίνονται αυτόματα, εσείς συμφωνείτε με αυτό που γίνεται στο σύστημά σας σύμφωνα με την EULA των Windows. Αυτή ήταν η διαδικασία για μια δεκαετία περίπου. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η Microsoft έχει κάνει κάποια λάθη, στο θέμα των αυτόματων εγκαταστάσεων σε σχέση με τους καταναλωτές. Η Microsoft θα πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του χρήστη για το τι λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιήσει και να μην πάει πίσω από τις πλάτες τους και τους ξεγελάει σερβίροντας τους αυτές τις ενημερώσεις σαν αναβάθμιση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!