5/11/15

Πώς να διορθώσετε διάφορα θέματα του Synaptics Touchpad στα Windows 10

Εάν χρησιμοποιείτε ένα touchpad, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν μερικά θέματα ανάλογα με το ποιος είναι ο κατασκευαστής. Η εταιρεία Synaptics είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές touchpad στον κόσμο και θα τα βρείτε ενσωματωμένα σε πολλούς υπολογιστές καθώς και σε πολλές μάρκες.




Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το Synaptics touchpad σας μετά την αναβάθμιση ή την εγκατάσταση των Windows 10, δεν είστε μόνοι. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο οδηγός μηδενίζεται (ουσιαστικά εξαφανίζεται) κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια γρήγορη λύση σε αυτό το ζήτημα της Synaptics touchpad στα Windows 10 και ελπίζω ότι οι δύο εταιρείες θα το διορθώσουνε στο μέλλον.

Το πρόβλημα ξεκινάει για κάποιο λόγο από την καταχώρηση μητρώου στα Windows 10 για τους drivers του Synaptics touchpad σας και αναγκάζει τα Windows να νομίζουν ότι ο οδηγός έχει αναβαθμιστεί κάθε φορά που κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτό επαναφέρει όλες τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις σας και έτσι πρέπει να το διορθώνετε κάθε φορά που κάνετε ενημερώσεις.

Πριν ξεκινήσετε, σας συνιστούμε να κάνετε ένα αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου σας σε περίπτωση που προκύψει κάποιο θέμα. Σας προτείνουμε επίσης και ένα σημείο επαναφοράς συστήματος πριν την εκκίνηση.

Από την έναρξη

Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή: regedit.

Αυτό θα ανοίξει τον Επεξεργαστή Μητρώου.

Πλοηγηθείτε στον ακόλουθο τομέα του μητρώου σας:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Synaptics \ SynTP \ Install

Εντοπίστε το ακόλουθο κλειδί μητρώου: DeleteUserSettingsOnUpgrade

Κάντε δεξί κλικ για την είσοδο και κάντε κλικ στο κουμπί Τροποποίηση.

Αλλάξτε την τιμή από 1 σε 0.

Τώρα, μπορείτε να βγείτε από τον Επεξεργαστή μητρώου.

Στη συνέχεια, ανοίξτε το Ρυθμίσεις ποντικιού και επιφάνειας αφής
Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω της εφαρμογής ρυθμίσεων ή από την αναζήτηση.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στο κουμπί Πρόσθετες ρυθμίσεις του ποντικιού.

Αυτό θα ανοίξει τον πίνακα ελέγχου του touchpad Synaptics.

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις σας όπως σας βολεύει, αποθηκεύστε και στη συνέχεια κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Μέχρι στιγμής η Synaptics ή η Microsoft δεν έχουν κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος οδήγησης που διορθώνει αυτήν την καταχώρηση μόνιμα, θα πρέπει να γίνονται όλα όπως σας τα εξήγησα παραπάνω

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλά μικρά θέματα όπως αυτό στα Windows 10. Ας ελπίσουμε ότι, η Synaptics θα διορθώσει αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι οι χρήστες έχουν μεγάλο πρόβλημα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας των Windows 10.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!