14/11/15

Πώς να αλλάξετε την ενέργεια όταν κλείνετε το καπάκι του laptop


Στα περισσότερα laptop όταν κλείνετε την οθόνη αυτόματα ο υπολογιστής μπαίνει σε Αναστολή Λειτουργίας (Sleep mode) και όταν την ξανά ανοίγετε επανέρχεται στην προηγούμενη κατάσταση. Αν θέλετε να αλλάξετε αυτή την ενέργεια, ίσως γιατί δεν σας ικανοποιεί, και να επιλέξετε εσείς τι θα κάνει το laptop όταν κλείνετε την οθόνη, δείτε παρακάτω πώς θα το πετύχετε αυτό.
1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταφερθείτε στην επιλογή Επιλογές Παροχής Ενέργειας (Power Options) της κατηγορίας Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound) και στο αριστερό μενού του παραθύρου που θα εμφανιστεί πατήστε στην επιλογή Επιλέξτε την ενέργεια που θα πραγματοποιείται όταν κλείνετε το καπάκι (Choose what closing the lid does).

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές. Οι επιλογές είναι Τερματισμός Λειτουργίας (Shutdown), Αναστολή λειτουργίας (Sleep) ή Αδρανοποίηση (Hibernate). Αν θέλετε να μην συμβεί τίποτα απολύτως και να συνεχίσει να λειτουργεί ο υπολογιστής σας  μπορείτε να επιλέξετε καμία ενέργεια (Do nothing).
Μπορείτε, επίσης, να επιλέξετε διαφορετική ενέργεια όταν το laptop είναι συνδεδεμένο στην πρίζα και όταν λειτουργεί με την μπαταρία.
3. Ακριβώς από κάτω υπάρχουν κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις οι οποίες γίνονται διαθέσιμες όταν πατήσετε στην επιλογή αλλαγή ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτήν την στιγμή (Change settings that are currently unavailable). Αφού το πατήσετε, θα μπορείτε να επιλέξετε αν θα απαιτείται ο κωδικός πρόσβασης κατά την επανενεργοποίηση του υπολογιστή από την αναστολή λειτουργίας ή όχι. 

4. Μόλις ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις σας, πατήστε Αποθήκευση αλλαγών (Save Changes).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!