4/11/15

Πώς να δημιουργείτε τα δικά σας GIF online και εντελώς δωρεάν

Τα GIFs όπως αποκαλούνται πια από όλους, είναι ένα αρχαίο αρχείο εικόνας το όνομα του οποίου προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Graphics Interchange Format και εμφανίστηκε το 1987. Σχεδόν 20 χρόνια μετά, οι κινούμενες εικόνες GIF περνάνε τη δεύτερη νεότητά τους, και με την πρόσφατη ώθηση που τους έδωσε η υποστήριξη αυτού του τύπου αρχείου από το Facebook


και το Twitter, εμπνέουν ολοένα και περισσότερους καλλιτέχνες, γραφίστες αλλά και εταιρείες ώστε να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του μέσου, δημιουργώντας μικρά αριστουργήματα. 

Αν ανήκεις στη φυλή των δημιουργικών που τους αρέσει να εξερευνούν νέα μέσα έκφρασης ή απλώς αναζητάτε νέους τρόπους για να μοιραστείτε μικρά αποσπάσματα από βίντεο που κυκλοφορούν ελεύθερα στο YouTube τότε δεν έχετε παρά να ακολουθείστε τις παρακάτω οδηγίες.

Ένα από τα μεγαλύτερα σάιτ φιλοξενίας GIFs, το Giphy, δημιούργησε το Gifmaker, που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει μικρές λούπες από βίντεο του YouTube, ή από βίντεο έως 15 δευτερολέπτων που έχει αποθηκευμένα στον υπολογιστή. Με ένα (copy & paste) της διεύθυνσης του βίντεο του YouTube που θέλετε να μετατρέψετε σε GIF, το εργαλείο σας επιτρέπει να επιλέξετε την αρχή και το τέλος του τμήματος του βίντεο που θα δημιουργήσετε την gif εικόνα σας, και στη συνέχεια αυτό αναλαμβάνει να κάνει τα υπόλοιπα, παρουσιάζοντάς σας το τελικό αρχείο και τρόπους διαμοιρασμού στην δεξιά πλευρά του προγράμματος.   

Στη διεύθυνση του youtube, (π.χ. https://www.youtube.com/watch?v=VB7JdSNts2s) κολλάτε τη λέξη gif χωρίς κενό πριν από το σημείο που λέει youtube. Δηλαδή (https://www.gifyoutube.com/watch?v=VB7JdSNts2s). Πατώντας enter εμφανίζεται ένα interface πολύ εύκολο στο χειρισμό.   Εκεί επιλέγετε την αρχή και το τέλος του βίντεο που θέλετε να μετατρέψετε σε GIF και όπως με το προηγούμενο εργαλείο, πατώντας το Create GIF εμφανίζεται μπροστά σου η κινούμενη εικόνα μαζί με τα links που θα σε βοηθήσουν να το μοιραστείς στα social media

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!