9/4/18

Πώς να αποκλείσετε το δίκτυο του Wi-Fi του γείτονά σας ώστε να μην εμφανίζεται στα Windows

Ο γείτονάς σας έχει ένα ενοχλητικό όνομα δικτύου Wi-Fi; Μπορείτε να το αποκρύψετε από το μενού του Wi-Fi στους υπολογιστές σας, εμποδίζοντας το να εμφανιστεί. Θα μπορούσατε να προχωρήσετε ακόμα περισσότερο και να αποκλείσετε όλα τα άλλα δίκτυα Wi-Fi, επιτρέποντας μόνο στους υπολογιστές σας να βλέπουν και να συνδέονται στα δίκτυα Wi-Fi που επιτρέπετε.



Αυτό είναι βολικό εάν ένας γείτονας έχει αποφασίσει ένα όνομα δικτύου που είναι ακατάλληλο για μικρά παιδιά ή ένα γειτονικό δίκτυο είναι ανοιχτό χωρίς γονικό έλεγχο. Όποια και αν είναι η αιτία σας, μπορείτε να σταματήσετε να εμφανίζεται αυτό το δίκτυο σε οποιονδήποτε υπολογιστή Windows με μερικές εντολές.

Πρώτα: Ανοίξτε ένα παράθυρο γραμμής εντολών διαχειριστή (Administrator)
Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της εντολής netsh, εκτελείται ως Διαχειριστής. Για να ανοίξετε ένα παράθυρο γραμμής εντολών, ανοίξτε το μενού Έναρξη, αναζητήστε την εντολή Γραμμή εντολών, κάντε δεξί κλικ στη συντόμευση Γραμμή εντολών και επιλέξτε Εκτέλεση ως διαχειριστής.
netsh wlan add filter permission=block ssid="WIFI NAME" networktype=infrastructure
Πώς να κάνετε Blacklist ένα δίκτυο Wi-Fi
Μπορείτε να αποκρύψετε ένα μεμονωμένο δίκτυο προσθέτοντάς το στη λίστα μπλοκ. Δεν θα εμφανιστεί στη λίστα των διαθέσιμων δικτύων Wi-Fi και δεν μπορείτε να συνδεθείτε με αυτά από τα Windows. Για να αποκλείσετε ένα δίκτυο, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας το "WIFI NAME" με το όνομα (SSID) του ασύρματου δικτύου. Αυτό είναι μόνο το όνομα του δικτύου Wi-Fi που εμφανίζεται στο τυπικό αναδυόμενο μενού Wi-Fi.
Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για να προσθέσετε περισσότερα δίκτυα στη μαύρη λίστα Wi-Fi σας, αν θέλετε. Αυτή η εντολή φιλτράρει με βάση το όνομα του δικτύου. Έτσι, αν ο γείτονάς σας μετονομάσει το δίκτυό του Wi-Fi, θα εμφανιστεί το νέο όνομα στη λίστα Wi-Fi.

Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή και να καταργήσετε ένα δίκτυο από τη λίστα αποκλεισμού, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή και αντικαταστήστε το "WIFI NAME" με το όνομα του δικτύου Wi-Fi:
netsh wlan delete filter permission=block ssid="WIFI NAME" networktype=infrastructure
Αντί να κρύβετε μεμονωμένα δίκτυα, μπορείτε εναλλακτικά να προσθέσετε ένα ή περισσότερα δίκτυα Wi-Fi στη λίστα επιτρεπόμενων και, στη συνέχεια, να αποκλείσετε όλα τα υπόλοιπα δίκτυα. Αυτό εξασφαλίζει ότι μια συσκευή μπορεί να συνδεθεί μόνο στα δίκτυα που εγκρίνετε. Φυσικά, αυτό είναι ενοχλητικό εάν χρησιμοποιείτε μια φορητή συσκευή, δεν θα μπορείτε να βλέπετε κανένα άλλο hotspot Wi-Fi χωρίς να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση .

Για να προσθέσετε ένα επιτρεπόμενο δίκτυο Wi-Fi, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας το "WIFI NAME" με το όνομα (SSID) του ασύρματου δικτύου.
netsh wlan add filter permission=allow ssid="WIFI NAME" networktype=infrastructure
Μόλις ορίσετε μια λίστα με τα δίκτυα σας, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή για να αποκλείσετε όλα τα δίκτυα Wi-Fi που δεν έχετε επιτρέψει ρητά:
netsh wlan add filter permission=denyall networktype=infrastructure
Για να αναιρέσετε αυτήν την αλλαγή, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή. Ο υπολογιστής σας θα μπορεί να δει και να συνδεθεί σε όλα τα δίκτυα που δεν βρίσκονται στη λίστα αποκλεισμού:
netsh wlan delete filter permission=denyall networktype=infrastructure
Μπορείτε επίσης να καταργήσετε προαιρετικά τους επιτρεπόμενους κανόνες δικτύου Wi-Fi που προσθέσατε. Απλώς εκτελέστε την ακόλουθη εντολή, αντικαθιστώντας το "WIFI NAME" με το όνομα του δικτύου Wi-Fi.
netsh wlan delete filter permission=allow ssid="WIFI NAME" networktype=infrastructure
Για να προβάλετε ενεργά φίλτρα που έχετε δημιουργήσει, εκτελέστε την ακόλουθη εντολή:
netsh wlan show filters
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παραπάνω εντολές για να διαγράψετε τα φίλτρα που εμφανίζονται εδώ. Απλά χρησιμοποιήστε την ίδια εντολή που χρησιμοποιήσατε για τη δημιουργία του φίλτρου, αντικαθιστώντας τη λέξη add with delete με την εντολή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!