27/4/18

Πώς να μετατρέψετε ένα παλιό tablet Android σε μια ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών

Πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε το tablet σας; Εάν έχει περάσει περισσότερο από ένα χρόνο, ίσως είναι καιρός να βρούμε κάποια άλλη χρήση για το παλιό σας tablet. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών.

Θα μπορούσατε να το ανακυκλώσετε ή να το χρησιμοποιήσετε ως παιχνίδι για το παιδί σας. Εδώ θα σας δείξουμε πώς να το μετατρέψετε σε μια ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών με σύνδεση υψηλής ευκρίνειας Wi-Fi, αυτόματη ενημέρωση της προβολής φωτογραφιών και το πιο σημαντικό είναι που μπορείτε να το ενημερώνετε με νέες φωτογραφίες απομακρυσμένα.

Θα χρειαστούμε ένα tablet Android προφανώς. Εάν για κάποιο λόγο θέλετε να αγοράσετε ένα tablet Android ειδικά για αυτό το σκοπό, μπορείτε να να αγοράσετε μοντέλα κάτω από των 100€, μια βάση tablet, έναν φορτιστή tablet και να υπάρχει στο σπίτι δίκτυο Wi-Fi για αυτόματη ενημέρωση των φωτογραφιών.
Βήμα πρώτο: Βάλτε τις φωτογραφίες σας σε μια υπηρεσία Cloud
Για να ξεκινήσετε, πρέπει να πάρετε όλες τις φωτογραφίες που θέλετε μαζί και να τις ανεβάσετε στο διαδίκτυο. Προτιμώ το Dropbox για αυτήν την επιλογή, αλλά η εφαρμογή που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε υποστηρίζει επίσης το Google Drive, το Google Photos, εάν χρησιμοποιείτε ήδη κάτι άλλο, όπως το Facebook ή το Flickr, θα χρειαστείτε μια διαφορετική εφαρμογή για το tablet σας.
Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν φάκελο στον λογαριασμό σας Dropbox (ή σε άλλη υπηρεσία). Στη συνέχεια, τοποθετήστε τις εικόνες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο φάκελο. Αυτό γίνεται ευκολότερα σε μια επιφάνεια εργασίας των Windows ή macOS με το πρόγραμμα συγχρονισμού Dropbox, αλλά μπορείτε επίσης να το κάνετε μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ή ακόμα και της εφαρμογής για κινητά Dropbox, εάν όλες οι φωτογραφίες σας βρίσκονται στη συσκευή (ή αν μπορείτε να κάνετε λήψη τους εκεί). Αλλά είναι πολύ πιο εύκολο σε μια επιφάνεια εργασίας.

Μπορείτε να αποθηκεύσετε εκατομμύρια φωτογραφίες, αλλάζοντας το μέγεθος της ανάλυσης τους. Εδώ είναι ένα εύχρηστο εργαλείο για την αλλαγή μεγέθους των φωτογραφιών σε Windows.

Βήμα δεύτερο: Κατεβάστε και ρυθμίστε το Fotoo
Για να μετατρέψετε το tablet σας σε μια κορνίζα φωτογραφιών, σας συνιστώ το Fotoo. Μια εφαρμογή που μπορείτε να κατεβάσετε από το Play Store στο Android tablet σας. 
Από το κύριο μενού, πατήστε Dropbox, Google [Drive], Google [Photos]. Συνδεθείτε με τον σχετικό λογαριασμό και θα πρέπει να μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο φάκελο που δημιουργήσατε στο Βήμα 1. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο φάκελο στο λογαριασμό.

Βήμα τρίτο: Τώρα πατήστε το πλήκτρο Πίσω μέχρι να επιστρέψετε στην κύρια σελίδα του μενού Fotoo και πατήστε Ρυθμίσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εδώ αλλά αυτό που πρέπει να ενεργοποιήσετε είναι να ξεκινάει η παρουσίαση με την ενεργοποίηση της φόρτισης του tablet σας. Τώρα όταν συνδέετε το tablet σας, το Fotoo θα ξεκινάει αυτόματα την παρουσίαση.
Αλλά υπάρχει ακόμα ένα πράγμα που πρέπει να φροντίσετε. Σύρετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης για να ανοίξετε τη γραμμή ειδοποιήσεων, στη συνέχεια πιέστε Ρυθμίσεις ή το εικονίδιο με το γρανάζι. Αν δεν το έχετε κάνει, πρέπει να ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστή (Developer Options). Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Σύστημα, Σχετικά με το Tablet και στη συνέχεια πατήστε το στοιχείο με τίτλο (Build number) ξανά και ξανά μέχρι να δείτε το μήνυμα You are now a developer

Επιστρέψτε στο «Επιλογές προγραμματιστή» και πατήστε σε αυτό. Προς το επάνω μέρος της λίστας θα δείτε μια επιλογή για το Stay Awake, έτσι ώστε να μην λειτουργήσει το screen saver του tablet σας. Αυτό θα κρατήσει την οθόνη ενεργοποιημένη για όσο διάστημα αφήνετε το φορτιστή συνδεδεμένο. 

Βήμα τέσσερα: Εμφάνιση του tablet σας
Πριν ολοκληρώσετε, βεβαιωθείτε ότι ο χώρος που σχεδιάζετε να τοποθετήσετε στο tablet έχει Wi-Fi πρόσβαση και ότι το ίδιο το tablet δουλεύει στο τοπικό δίκτυο. Ίσως θελήσετε επίσης να απενεργοποιήσετε την ένταση ήχου για τυχόν ειδοποιήσεις.
Τώρα απλά τοποθετήστε το tablet σας και συνδέστε το στο φορτιστή. Το Fotoo θα ξεκινήσει αυτόματα. Ρυθμίστε τη φωτεινότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας και τελειώσατε δεν χρειάζεται να ακουμπήσετε ξανά το tablet σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!