8/4/18

Πώς να δείτε ποιος είναι ενεργός στο Instagram

Ήταν θέμα χρόνου από τη στιγμή που το Facebook εξαγόρασε το Instagram να βλέπαμε στο δεύτερο μια λειτουργία «ενεργός πριν από…», φανερώνοντας πότε ο καθένας χρησιμοποιεί την εφαρμογή. 





Πραγματοποιώντας ενημέρωση της εφαρμογής στην τελευταία έκδοση σε Android και iOS, η ομάδα του Instagram αποφάσισε να αποκαλύψει πότε οι χρήστες βρίσκονται online, τοποθετώντας την ένδειξη στα προσωπικά μηνύματα ή αλλιώς DMs (Direct Messages).

Πιο συγκεκριμένα, η ένδειξη ενεργός εμφανίζεται μονάχα κάτω από το username του χρήστη με τον οποίο έχετε επικοινωνήσει, πριν μπείτε μέσα στη συνομιλία. Επίσης, μπορείτε να δείτε την κατάσταση δραστηριότητας ενός χρήστη μονάχα αν αυτός σας ακολουθεί ή έχει επικοινωνήσει μαζί σας. Επομένως, από τα δύο προηγούμενα προκύπτει εξαρχής πως αν δεν υπάρχει συζήτηση με έναν άλλον χρήστη, δε μπορείτε να δείτε κάπου αλλού αν είναι ενεργός ή πότε ήταν τελευταία φορά.
Ένα πρόβλημα που εντόπισα και σχετίζεται με την ελληνική γλώσσα, είναι πως η ένδειξη «ενεργός/ή πριν από…» πιάνει αρκετό χώρο και δε φαίνονται οι υπόλοιπες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα ο χρόνος.

Το προηγούμενο πρόβλημα λύνεται αν αλλάξετε γλώσσα και ρυθμίσετε για παράδειγμα την εφαρμογή στα αγγλικά, όπου η ένδειξη «Active … ago» είναι μικρότερη και εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες. Αν είστε από εκείνους που δε θέλετε να φαίνεστε online, τότε τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να κρυφτείτε.

Απενεργοποίηση κατάστασης δραστηριότητας στο Instagram

1. Από το οριζόντιο μενού, επιλέξτε το τελευταίο εικονίδιο με το ανθρωπάκι για να μεταφερθείτε στη σελίδα του προφίλ σας.

2. Στο πάνω δεξί μέρος της οθόνης, κάντε κλικ στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες για να μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

3. Τέλος, απενεργοποιήστε την επιλογή δεξιά από την ένδειξη «Εμφάνιση κατάσταση δραστηριότητας».

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι πως αν επιλέξετε να μην φαίνεστε ενεργός στο Instagram, τότε δε θα μπορείτε να βλέπετε ποιοι άλλοι είναι ενεργοί και ποιοι όχι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!