11/4/18

Πώς να ανοίξετε το Word, το Excel ή το PowerPoint σε ασφαλή λειτουργία (safe mode)

Οι εφαρμογές του Microsoft Office διαθέτουν ενσωματωμένη λειτουργία ασφαλούς λειτουργίας. Αυτό βοηθά όταν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικά το Office. Μπορείτε να ξεκινήσετε την εφαρμογή σε ασφαλή λειτουργία και υπάρχει μια πιθανότητα να λειτουργήσει κανονικά.




Τι είναι η ασφαλής λειτουργία του Office;

Όταν ξεκινάτε μια εφαρμογή του Office σε ασφαλή λειτουργία, θα φορτώνεται χωρίς πρόσθετα ή επεκτάσεις και χωρίς προσαρμογές στη γραμμή εργαλείων ή στη γραμμή εντολών. Η αυτόματη διόρθωση και διάφορες άλλες λειτουργίες δεν θα λειτουργήσουν και οι προτιμήσεις (preferences) δεν μπορούν να αποθηκευτούν.

Εάν το Office καταρρέει κάθε φορά που το ανοίγετε, είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα ενός bug add-on. Αυτό είναι διαφορετικό από την ασφαλή λειτουργία των Windows. Στην ασφαλή λειτουργία των Windows, ολόκληρο το λειτουργικό σας σύστημα των Windows επανεκκινείται χωρίς προγράμματα οδήγησης άλλων κατασκευαστών και με άλλο λογισμικό εκκίνησης που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Αυτή είναι μια παρόμοια ιδέα, αλλά για εφαρμογές του Office όπως Word, Excel και PowerPoint μόνο.
Για να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή του Office σε ασφαλή λειτουργία, πατήστε το πλήκτρο Ctrl και κρατήστε το πατημένο ενώ ξεκινάτε τη συντόμευση του προγράμματος.

Για παράδειγμα, για να ξεκινήσετε το Word σε ασφαλή λειτουργία, θα πρέπει να εντοπίσετε τη συντόμευση Word στο μενού Έναρξη, στη γραμμή εργασιών ή στην επιφάνεια εργασίας σας. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και κάντε κλικ με ένα κλικ (αν είναι στο μενού Έναρξη ή στη γραμμή εργασιών σας) ή κάντε διπλό κλικ σε αυτό (εάν βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας). Θα δείτε ένα μήνυμα που λέει ότι κρατάτε πατημένο το πλήκτρο CTRL. Θέλετε να ξεκινήσετε την [Εφαρμογή] σε ασφαλή λειτουργία;.

Μπορείτε να απελευθερώσετε το πλήκτρο Ctrl όταν εμφανιστεί αυτό το πλαίσιο μηνύματος. Κάντε κλικ στο OK για να ξεκινήσετε την εφαρμογή σε ασφαλή λειτουργία. Μπορείτε επίσης να εκκινήσετε εφαρμογές του Office σε ασφαλή λειτουργία εκκινώντας τους με την επιλογή / safe. Για παράδειγμα, μπορείτε να το κάνετε αυτό από το παράθυρο διαλόγου Εκτέλεση. Πατήστε τα Windows + R για να το ανοίξετε και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε μία από τις ακόλουθες εντολές:

Word: winword / safe
Excel: excel / safe
PowerPoint: powerpnt / safe
Outlook: προοπτική / safe
Publisher: mspub / safe
Visio: visio / safe

Πατήστε Enter ή κάντε κλικ στο OK και η εφαρμογή θα ξεκινήσει σε ασφαλή λειτουργία. Εάν πρέπει να ανοίξετε τακτικά μια εφαρμογή του Office σε ασφαλή λειτουργία, μπορείτε να κάνετε μια νέα συντόμευση επιφάνειας εργασίας στην εφαρμογή του Office και να προσθέσετε / safe στο τέλος του πλαισίου Target στο παράθυρο Συντόμευση. Αυτή η συντόμευση θα εκκινήσει πάντα την εφαρμογή σε ασφαλή λειτουργία όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
Εάν το Office εξακολουθεί να καταρρέει σε ασφαλή λειτουργία, τα αρχεία του ενδέχεται να είναι κατεστραμμένα. Ίσως θα πρέπει να απεγκαταστήσετε και να εγκαταστήσετε ξανά το Office στον υπολογιστή σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!