13/4/18

Πώς να κάνετε το Microsoft Word να σας διαβάζει έγγραφα του

Αν έχετε αρχεία .doc, .docx ή .txt που θέλετε να σας διαβάζει ο υπολογιστής σας, μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω του Microsoft Word. Ξεκινήσετε προσθέτοντας την εντολή Speak στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης στο επάνω μέρος του παραθύρου του Word. Κάντε κλικ στο μικρό βέλος στα δεξιά της γραμμής εργαλείων Γρήγορη πρόσβαση και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερες εντολές.


Στο παράθυρο Επιλογές του Word, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Επιλογή εντολών από και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Όλες οι εντολές. Στη λίστα εντολών, μετακινηθείτε προς τα κάτω και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εντολή Ομιλία. Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK για να κλείσετε το παράθυρο.

Αν κοιτάξετε τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, θα δείτε ότι έχει προστεθεί η εντολή Ομιλία (το μικρό εικονίδιο με το σύμβολο αναπαραγωγής). Στο έγγραφο του Word, επιλέξτε κάποιο κείμενο. Μπορείτε να επιλέξετε μια λέξη, μια παράγραφο, ολόκληρη τη σελίδα ή απλά πατήστε Ctrl + A για να επιλέξετε ολόκληρο το έγγραφο. Κάντε κλικ στο κουμπί Ομιλία που έχετε προσθέσει για να διαβάσει την επιλογή σας το Word.
Εάν η ομιλία του υπολογιστή σας ακούγεται πολύ παραγόμενη από υπολογιστή ή εάν μιλάει πολύ γρήγορα, μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, πληκτρολογήστε Αφηγητής (Narrator) στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο αποτέλεσμα.

Ενώ έχετε ανοιχτό το εργαλείο του Αφηγητή, τα Windows θα διαβάσουν δυνατά ό, τι κάνετε - κάθε πράγμα που κάνετε κλικ ή πληκτρολογείτε. Εάν σας δημιουργήσει σφάλματα κατά τη παραμετροποίηση  των ρυθμίσεων, απλώς απενεργοποιήστε τον υπολογιστή σας. Στο παράθυρο Αφηγητής κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις φωνήςΣτη σελίδα Φωνή, μπορείτε να ορίσετε την ταχύτητα φωνής, την ένταση ήχου και το βήμα της φωνής. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε διαφορετικές φωνές που έχετε εγκαταστήσει. Όταν τελειώσετε, κλείστε το εργαλείο Αφηγητή (ώστε να μην σας τα διαβάζει όλα) και δοκιμάστε το σε ένα έγγραφο του Word.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον Αφηγητή για να διαβάσετε άλλους τύπους εγγράφων (όπως ιστοσελίδες). Μπορεί να είναι δύσκολο να δουλέψετε, αφού θα διαβάζει τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου του κειμένου διεπαφής) σε εσάς, αλλά ίσως να σας φανεί χρήσιμο κατά καιρούς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!