10/4/18

Γιατί άλλαξε η αρχική σελίδα του Chrome μου;

Η ιδέα μιας αρχικής σελίδας σε συνδυασμό με το συγχρονισμό μεταξύ συσκευών δεν βοηθά το Chrome, το οποίο αναμφισβήτητα είναι το πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης σχεδόν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα των υπολογιστών. 





Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ της αρχικής σελίδας και της σελίδας της νέας καρτέλας;

Για κάποιο λόγο, το Chrome κάνει διάκριση μεταξύ της σελίδας Νέα καρτέλα (η διεύθυνση που ανοίγει όταν ξεκινά το Chrome, ανοίγει ένα νέο παράθυρο ή ανοίγει νέα καρτέλα) και την Αρχική σελίδα (η διεύθυνση που ανοίγει όταν πατάτε το κουμπί Αρχική σελίδα στο Chrome ή στο πληκτρολόγιό σας). Και οι δύο έχουν διαφορετικές συμπεριφορές από προεπιλογή. Αν δεν έχετε εξερευνήσει το μενού Ρυθμίσεις, η προεπιλεγμένη σελίδα εκκίνησης για ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα μοιάζει πιθανώς έτσι:
Αν κάνετε κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα δίπλα στη γραμμή διευθύνσεων ή στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, ίσως να έχετε έναν άλλο ιστότοπο. Και αν αναρωτιέστε γιατί εμφανίζεται το Yahoo ως την αρχική σελίδα στο Chrome είναι επειδή κάποιο πρόγραμμα που εγκαταστήσατε άλλαξε τη ρύθμιση χωρίς την άδεια σας. 

Πώς να αλλάξετε με μη αυτόματο τρόπο τις σελίδες αρχική σελίδα και νέα καρτέλα
Μπορείτε να αλλάξετε μη αυτόματα τη νέα σελίδα καρτέλας και την αρχική σελίδα στο μενού Ρυθμίσεις του Chrome. Κάντε κλικ στο κουμπί με τα τρία κουτάκια στην επάνω δεξιά γωνία και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις. Στην ενότητα Εμφάνιση, μπορείτε να δείτε μερικές επιλογές κάτω από την κεφαλίδα Εμφάνιση κουμπιού αρχικής σελίδας. Εάν απενεργοποιήσετε την εναλλαγή του κουμπιού Εμφάνιση κουμπιού αρχικής σελίδας θα καταργηθεί το κουμπί Αρχική σελίδα από τη γραμμή διευθύνσεών σας (είναι το σπιτάκι που φαίνεται επάνω και αριστερά, δίπλα στο κουμπί της ανανέωσης της σελίδας) (παρόλο που το κουμπί «Αρχική σελίδα» στο πληκτρολόγιό σας εξακολουθεί να λειτουργεί).
Κάτω από αυτήν την εναλλαγή (ενώ είναι ενεργοποιημένη), μπορείτε να επιλέξετε αν το κουμπί Αρχική θα ανοίξει τη σελίδα Νέα καρτέλα ή θα ανοίξει μια διαφορετική Αρχική σελίδα, στην οποία πληκτρολογείτε μη αυτόματα. Έχω αλλάξει την Αρχική σελίδα στο google.gr για αυτήν την επίδειξη.
Τώρα μετακινηθείτε λίγο προς τα κάτω στην ενότητα Κατά την εκκίνηση. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τι συμβαίνει όταν ξεκινά το Chrome. Μπορείτε να ανοίξετε τη σελίδα της νέας σας καρτέλας, μια συγκεκριμένη σελίδα ή ένα σύνολο σελίδων (το οποίο είναι ωραίο αν διατηρείτε συνεχώς ορισμένα εργαλεία όπως το Gmail) ή απλά ανοίξτε τις ίδιες καρτέλες που είχατε ενεργοποιήσει την τελευταία φορά που ανοίξατε το Chrome. Τώρα έχουμε μια αρχική σελίδα με μη αυτόματο τρόπο, μια νέα καρτέλα και μια σελίδα εκκίνησης. 

Αν πατήσουμε το κουμπί Αρχική σελίδα στη γραμμή διευθύνσεων, θα λάβουμε την ιστοσελίδα του Google.gr. Και αν πατήσουμε το κουμπί Νέα καρτέλα, παίρνουμε την προεπιλεγμένη σελίδα της νέας καρτέλας, με μια γραμμή αναζήτησης και τους πιο συχνά επισκέπτοντες ιστότοπους μου.

Αν δείτε κάποια από αυτά να αλλάζουν (όπως συμβαίνει συχνά κατά τη λήψη δωρεάν προγραμμάτων), απλά πηγαίνετε πίσω στο μενού Ρυθμίσεις και μπορείτε να τα επαναφέρετε. Έχετε επίσης κατά νου ότι ορισμένες επεκτάσεις μπορούν να αλλάξουν τη σελίδα της νέας καρτέλας. Όταν συμβαίνει αυτό, το Chrome θα καταχωρίσει την επέκταση που ελέγχει τη σελίδα στο μενού Ρυθμίσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!