17/3/20

Τι είναι ένα αρχείο REG (και πώς ανοίγω ένα);

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .reg είναι ένα αρχείο μητρώου των Windows. Πρόκειται για ένα αρχείο που βασίζεται σε κείμενο που δημιουργήθηκε με εξαγωγή τιμών από το μητρώο και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την προσθήκη ή την αλλαγή τιμών στο μητρώο. Κάπως ακαταλαβίστικα μου φαίνονται εμένα...



Τι είναι το μητρώο των Windows;

Το μητρώο των Windows είναι μια βάση δεδομένων όπου τα Windows και πολλές εφαρμογές αποθηκεύουν διάφορες ρυθμίσεις. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μητρώο μέσω της εφαρμογής Επεξεργαστής μητρώου στα Windows. Η προβολή χωρίζεται σε μια λίστα με (φακέλους) στα αριστερά και τις τιμές στα δεξιά. Η πλοήγηση είναι παρόμοια με την περιήγηση αρχείων χρησιμοποιώντας το File Explorer. Επιλέξτε ένα πλήκτρο στα αριστερά και θα δείτε τις τιμές που περιέχει το κλειδί στα δεξιά. Το μητρώο διαθέτει ένα σύνθετο σύνολο από κλειδιά και τιμές που φθάνουν τις χιλιάδες.

Τι είναι το αρχείο REG;

Ένα αρχείο REG είναι απλά ένα αρχείο κειμένου με την επέκταση .reg. Δημιουργούνται με την εξαγωγή επιλεγμένων κλειδιών από το μητρώο. Και ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου (ιδιαίτερα σημαντικό πριν κάνετε αλλαγές), τις περισσότερες φορές θα τα δείτε να διατίθενται ως αρχεία που μπορούν να μεταφορτωθούν και να σας δείξουν πώς να εκτελέσετε ένα κόλπο στο μητρώο.

Πώς μπορώ να ανοίξω ένα αρχείο REG;

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος όταν ανοίγετε αρχεία REG εάν δεν ξέρετε από πού προέρχονται. Επειδή αυτά τα αρχεία μπορούν να αλλάξουν και να διαγράψουν σημαντικές πληροφορίες, το τυχαίο άνοιγμα θα μπορούσε να καταστήσει το σύστημα ασταθές ή ακόμα και μη λειτουργικό. 
Εάν θέλετε να ανοίξετε ένα αρχείο REG στο δικό σας μητρώο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε διπλό κλικ στο αρχείο. Θα σας ζητηθεί να επιτρέψετε στα Windows να αλλάξουν το μητρώο με βάση το περιεχόμενο του αρχείου. Αν θέλετε να δείτε τι περιέχει ένα αρχείο REG (ή ακόμα και να το τροποποιήσετε), το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ή το Notepad ++.

Κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο REG και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Επεξεργασία για να ανοίξετε το αρχείο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου διαφορετικό από τον προεπιλεγμένο σας, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην εντολή Άνοιγμα με. Το αρχείο θα ανοίξει στον επεξεργαστή κειμένου, όπου θα μπορείτε να το διαβάσετε, να το επεξεργαστείτε ή να το διαγράψετε πριν το αποθηκεύσετε ξανά στο Μητρώο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!