16/3/18

Πώς να τραβήξετε ένα screenshot της οθόνης ενός τηλεφώνου ή tablet Android

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να τραβήξετε ένα screenshot της οθόνη της συσκευής σας είτε αυτό είναι τηλέφωνο είτε ενός tablet (για να το στείλετε σε έναν τεχνικό). Όλα τα μοντέρνα τηλέφωνα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα αυτή πλέον. 







Εάν χρησιμοποιείτε τηλέφωνο ή tablet που κυκλοφόρησε τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια, τότε η λήψη ενός screenshot είναι τόσο εύκολη όσο και το πάτημα μερικών κουμπιών. Η βασική εξαίρεση είναι για τις συσκευές Samsung Galaxy που προηγούνται του S8. Για όλους τους άλλους κατασκευαστές, απλά πατήστε ταυτόχρονα τα κουμπιά της Μείωσης της έντασης ήχου και του Power. Θα χρειαστεί να κρατήσετε για λίγο αυτό το συνδυασμό και θα ειδοποιηθείτε με ακουστικό ήχο οπτικό φλας, καθώς και με μια καταχώρηση στη γραμμή ειδοποιήσεων ότι ένα screenshot μόλις ελήφθη.

Όπως είπαμε, αν χρησιμοποιείτε μια συσκευή Galaxy που βγήκε πριν από το S8, τότε η διαδικασία είναι ελαφρώς διαφορετική. Αντί να πατήσετε τα κουμπιά της Μείωσης της έντασης ήχου και του Power, θα χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά Home + Power. Αυτό, βέβαια, δεν λειτουργεί για το S8, επειδή η Samsung απέσυρε το κουμπί του Home. Και πάλι, θα ειδοποιηθείτε με ακουστικό ήχο οπτικό φλας, καθώς και με μια καταχώρηση στη γραμμή ειδοποιήσεων ότι ένα screenshot μόλις ελήφθη.

Ανεξάρτητα από το μοντέλο τηλεφώνου, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με το screenshot, όπου θα βρείτε επιλογές για κοινή χρήση, διαγραφή ή ακόμη και επεξεργασία. Για να δείτε όλα τα screenshots που έχετε τραβήξει, ενεργοποιήστε την εφαρμογή φωτογραφιών και στη συνέχεια σύρετε το μενού στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Επιλέξτε «Φάκελοι συσκευών», και στη συνέχεια screenshots.

Και πάλι, η εξαίρεση εδώ είναι για συσκευές Samsung, οι οποίες αποθηκεύουν τα screenshots στον προεπιλεγμένο φάκελο εικόνων κάμερας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!