8/3/18

Πώς να συνδεθείτε στα Windows χωρίς πληκτρολόγιο

Σας έχει χαλάσει ποτέ το πληκτρολόγιό σας ή ο υπολογιστής σας απλώς αρνείται να δεχθεί τις εντολές σας; Είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αν αυτό συμβαίνει ενώ ο υπολογιστής είναι ενεργοποιημένος, και εσείς δεν μπορείτε να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης σας για να έχετε πρόσβαση στα Windows. Ευτυχώς, η Microsoft έχει συμπεριλάβει έναν τρόπο πρόσβασης στα δεδομένα σας χρησιμοποιώντας μόνο ποντίκι ή οθόνη αφής.



Ενεργοποιήστε κανονικά τον υπολογιστή σας. Κοιτάξτε γύρω από την οθόνη μέχρι να δείτε το σύμβολο του Κέντρου ευκολίας πρόσβασης (εικόνα 1). Πρόκειται για ένα σύνολο εργαλείων για όσους μπορεί να έχουν δυσκολία με τις κανονικές λειτουργίες των υπολογιστών, από μικρότερη δεξιότητα ή προβλήματα όρασης.
Στα Windows 7, το κουμπί βρίσκεται στην κάτω αριστερή γωνία. Στα Windows 8 βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Στα Windows 10 βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία. Αφού κάνετε κλικ στο κουμπί Κέντρο ευκολίας πρόσβασης, κάντε κλικ στην επιλογή Πληκτρολόγιο οθόνης (στα Windows 7, πατήστε OK ή Εφαρμογή στη συνέχεια.) Αυτό θα κάνει να εμφανιστεί ένα ψηφιακό πληκτρολόγιο ίδιο με ένα πληκτρολόγιο smartphone ή tablet. Σας επιτρέπει να κάνετε κλικ στα πλήκτρα με το ποντίκι.

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο πεδίο σύνδεσης και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στα σωστά γράμματα ή αριθμούς στο ψηφιακό πληκτρολόγιο για να εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης σας. Με τα γκρι χρώματα τα σύμβολα είναι προσβάσιμα κάνοντας κλικ στο Shift και μετά στο αντίστοιχο πλήκτρο. Όταν τελειώσετε, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Enter ή στο κουμπί σύνδεσης και θα συνδεθείτε κανονικά στα Windows.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!