30/3/18

Πώς να ενσωματώσετε τις γραμματοσειρές σε ένα έγγραφο του Microsoft Word

Όταν αποστέλλετε ένα email σε κάποιον με συνημμένο έγγραφο του Word ή του PowerPoint και δεν έχει εγκατεστημένη μια γραμματοσειρά, το Microsoft Office εμφανίζει αυτό το έγγραφο με την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά. Αυτό μπορεί να βλάψει ολόκληρη τη διάταξη και να κάνει το έγγραφο να φαίνεται τελείως διαφορετικό, αλλά μπορείτε να το διορθώσετε ενσωματώνοντας τις γραμματοσειρές στα έγγραφά σας.


Όταν ενεργοποιείτε αυτήν την επιλογή, το Office παίρνει το αρχείο γραμματοσειράς από το σύστημά σας και ενσωματώνει ένα αντίγραφο αυτού στο έγγραφο του Office. Αυτό αυξάνει το μέγεθος του εγγράφου, αλλά όποιος ανοίγει το έγγραφο θα μπορεί να δει το έγγραφο με την προοριζόμενη γραμματοσειρά του. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μόνο στις εκδόσεις των Windows του Microsoft Word, PowerPoint και Publisher. Αυτό δεν λειτουργεί στις εκδόσεις Mac, iPhone, iPad, Android ή web του Word ή web του PowerPoint.

Αυτό λειτουργεί μόνο εάν η γραμματοσειρά που προσπαθείτε να ενσωματώσετε επιτρέπει την ενσωμάτωση. Τα αρχεία γραμματοσειρών στο σύστημά σας έχουν «ενσωματώσει δικαιώματα» σε αυτά. Το Office σέβεται αυτά τα δικαιώματα, επομένως ενδέχεται να μην μπορείτε να ενσωματώσετε ορισμένες γραμματοσειρές ή το έγγραφο που προκύπτει ενδέχεται να μην είναι επεξεργάσιμο μετά την ενσωμάτωση των γραμματοσειρών.
Για να ενσωματώσετε μια γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο ενώ εργάζεστε σε ένα έγγραφο στις εκδόσεις των Windows του Word, του PowerPoint ή του Publisher. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Επιλογές στο κάτω μέρος του μενού που εμφανίζεται. Κάντε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση στο αριστερό παράθυρο.

Στην ενότητα «Διατήρηση της πιστότητας κατά την κοινή χρήση αυτού του εγγράφου», ελέγξτε την επιλογή «Ενσωμάτωση γραμματοσειρών στο αρχείο»Για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου του προκύπτοντος εγγράφου, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει την επιλογή Ενσωμάτωση μόνο των χαρακτήρων που χρησιμοποιούνται στο έγγραφο (βέλτιστο για την μείωση μεγέθους του αρχείου). Το Office θα ενσωματώσει μια γραμματοσειρά μόνο αν χρησιμοποιηθεί στο έγγραφο. Διαφορετικά, το Office θα ενσωματώσει άλλες γραμματοσειρές από το σύστημά σας στο αρχείο, ακόμα κι αν δεν τις έχετε χρησιμοποιήσει.

Πατήστε στην επιλογή Χωρίς ενσωμάτωση κοινών γραμματοσειρών συστήματος. Αυτό θα συμβάλει επίσης στη μείωση του μεγέθους του αρχείου παραλείποντας τις γραμματοσειρές συστήματος των Windows που πιθανόν έχει εγκαταστήσει ο παραλήπτης. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και να αποθηκεύσετε κανονικά το έγγραφο. Οι γραμματοσειρές που χρησιμοποιήσατε στο έγγραφο θα ενσωματωθούν στο αρχείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!