31/1/18

Πώς να βρίσκεται Internet παντού με την βοήθεια του Facebook

Αν βρίσκεστε εκτός σπιτιού και δεν έχετε internet στο κινητό σας, αν ταξιδεύετε συχνά ή αν θέλετε να έχετε internet αλλά να μην καταναλώνετε τα δωρεάν megabytes του συμβολαίου ή της κάρτας σας τότε το Facebook έχει τη λύση: το Find WiFi.






Η λειτουργία Find WiFi ξεκίνησε να εμφανίζεται στα apps του Facebook για Android και iOS προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς, αλλά σε συγκεκριμένες χώρες. Πριν λίγες ημέρες, το Facebook ανακοίνωσε την επέκταση της λειτουργίας αυτής σε όλες τις χώρες και όλες τις ηπείρους. Με απλά λόγια, το Find WiFi εμφανίζει ένα χάρτη με την τοποθεσία σας, και επισημαίνει όλα τα ανοικτά δίκτυα WiFi που βρίσκονται κοντά στη δική σας θέση. Ταυτοχρόνως, εμφανίζει πληροφορίες για το κάθε ένα εξ αυτών, δηλαδή τι είδους επιχείρηση είναι αυτή που παρέχει το δίκτυο, το όνομά της και του δικτύου, αν είναι ανοικτό συγκεκριμένες ώρες ή και ημέρες. Βέβαια, για να εμφανιστεί ένα δίκτυο, η επιχείρηση θα πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία και να δώσει τις πληροφορίες αυτές. Επομένως, η υπηρεσία Find WiFi δεν θα εμφανίζει όλα τα ανοικτά δίκτυα.
Για να χρησιμοποιήσεις το Find WiFi, θα πρέπει να πατήσετε στο μενού του Facebook app (το εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές), και θα πρέπει να δείτε το Find WiFi (Εντοπισμός WiFi) ανάμεσα στις επιλογές (βρίσκεται στις εφαρμογές). Έπειτα από μερικές επιβεβαιώσεις που δίνουν στο app την άδεια να γνωρίζει τη θέση σας, θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία και, σχεδόν αμέσως, θα δείτε στο χάρτη όλα τα δίκτυα WiFi που βρίσκονται γύρω σας. Στην περίπτωση που δεν το δείτε στη λίστα των επιλογών, θα πρέπει να πάτε λίγο πιο κάτω, στις εφαρμογές και να πατήσετε προβολή όλων.

Η ανακοίνωση του Facebook για την υπηρεσία, λέει πως, κατά τις δοκιμές, βρήκαν πολύ χρήσιμη τη λειτουργία σε περιοχές όπου η κάλυψη της κινητής είχε προβλήματα, αλλά και σε ανθρώπους που βρίσκονταν σε ταξίδι. Βεβαίως, και το Facebook έχει να κερδίσει από αυτή τη λειτουργία μιας και, το να έχετε internet σε περισσότερα μέρη, σημαίνει και πως θα χρησιμοποιείτε το Facebook περισσότερο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!