18/1/18

Τι είναι το igfxpers.exe; Πώς να το απενεργοποιήσετε από το να εκτελείται στον υπολογιστή σας;

Αν έχετε παρατηρήσει τη διαδικασία igfxpers.exe που εκτελείται στο Task Manager των Windows 7 κάτω από τη λίστα Processes, από το όνομά του, είναι δύσκολο να καταλάβετε σε ποιο πρόγραμμα ανήκει. Μην ανησυχείτε! Δεν είναι ούτε διαδικασία σχετική με ιούς ούτε διαδικασία που σχετίζεται με το σύστημα.






Αυτή η διαδικασία προέρχεται από την Intel και θα εγκατασταθεί με προγράμματα οδήγησης κάρτας γραφικών Nvidia ειδικά ή με άλλες κάρτες γραφικών για μητρικές πλακέτες που βασίζονται στην Intel. Το igfxprs.exe ονομάζεται Intel Common User Interface, χρήσιμο για τα netbook, το οποίο θα αποκαταστήσει την εγγενή ανάλυση οθόνης μετά την επανεκκίνηση / τερματισμό / αδρανοποίηση, κάτι που μπορεί να μην συμβαίνει εάν τερματίσετε τη διαδικασία αυτή καθώς η ανάλυση του φορητού σας υπολογιστή μπορεί να κλιμακωθεί διαφορετικά.

Απενεργοποίηση της διαδικασίας igfxpers.exe

Αν έχετε παρατηρήσει ότι αυτή η διαδικασία καταναλώνει ή τρώει πόρους του συστήματος, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε με ασφάλεια από το να εκτελείται κατά την εκκίνηση του συστήματος μέσω του βοηθητικού προγράμματος Msconfig. Αυτή δεν είναι μια βασική διαδικασία για την εκτέλεση του λειτουργικού σας συστήματος ούτως ή άλλως.

1. Χρησιμοποιήστε το Msconfig στο πλαίσιο εντολών εκτέλεσης

2. Κάντε κλικ στην καρτέλα «Εκκίνηση» και καταργήστε την επιλογή για το στοιχείο κοινής διεπαφής χρήστη Intel, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή και κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!