26/1/18

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τις επαφές του Android στην κάρτα SD και στο Google

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν φέρει επανάσταση στην επικοινωνία μας. Η επικοινωνία με οποιονδήποτε οπουδήποτε είναι πλέον εφικτή. Αυτή η τεχνολογική αλλαγή δεν γίνεται πάντα προς το καλύτερο. Έτσι φανταστείτε μια μέρα από μια εμπλοκή ή από μια πτώση να χάνατε τη λίστα με τις επαφές σας. Για αυτό πρέπει πάντα να κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας των επαφών μας και γενικά των «κρίσιμων» αρχείων μας. 


Υπάρχουν στιγμές που πατήσατε κατά λάθος το λάθος κουμπί, διαγράφοντας μια επαφή ή χειρότερα επαναφέρατε ολόκληρο το τηλέφωνό σας, προκαλώντας την εξαφάνιση όλων των επαφών. Μερικές φορές, ένα κακόβουλο λογισμικό σε κάποια εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει απώλεια δεδομένων. Τέλος, υπάρχει πάντα ο φόβος να χάσετε το κινητό σας ή να πέσει τυχαία και να καταστραφεί ή ακόμη και να σας το κλέψουν. Όσο ακριβό και να είναι ένα κινητό τηλέφωνο ο κατάλογος επαφών σας είναι πιθανότατα ανεκτίμητος. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των επαφών από το τηλέφωνό σας Android σε μια ξεχωριστή κάρτα SD, η οποία θα ήταν τέλειο αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά. Είναι επίσης δυνατή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών στο λογαριασμό σας στο Google και αυτή είναι ακόμη πιο ασφαλέστερη επιλογή.
Το πρώτο βήμα εδώ είναι να διασφαλίσετε ότι έχετε εγκατεστημένη μια κάρτα SD στο τηλέφωνό σας. Μόλις ελέγξετε αυτό το υπόλοιπο της διαδικασίας είναι αρκετά απλό. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις του κινητού σας τηλεφώνου, στις εφαρμογές συστήματος και πατήστε τις Επαφές σας. Στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο μενού. Μεταξύ των επιλογών επιλέξτε Εισαγωγή / Εξαγωγή. Αυτό θα προκαλέσει την εμφάνιση αναδυόμενου μενού που θα σας δώσει τις ακόλουθες επιλογές:

Εισαγωγή από την κάρτα SIM
Εισαγωγή από τον αποθηκευτικό χώρο
Εξαγωγή στον αποθηκευτικό χώρο
Κοινή χρήση ορατών επαφών.

Από αυτό το μενού, επιλέξτε Εξαγωγή στον αποθηκευτικό χώροΤο σύστημα δημιουργεί ένα αρχείο .vcf που είναι καλύτερα γνωστό ως vCard. Αυτή η vCard είναι συμβατή με πολλές συσκευές, επιτρέποντάς σας να κατεβάσετε τη λίστα επαφών σας σε οποιοδήποτε ή όλα αυτά. Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε ξανά όλες τις επαφές σας στο τηλέφωνό σας με τον ίδιο τρόπο. Απλώς επιλέξτε «Εισαγωγή από τον αποθηκευτικό χώρο» από το μενού Επαφές. 
Είναι επίσης δυνατό να μοιραστείτε αυτό το αρχείο με το λογαριασμό σας στο Gmail. Μπορείτε να επιλέξετε το αρχείο .vcf από την κάρτα SD και στη συνέχεια να κάνετε κλικ στην κοινή χρήση. Δημιουργείται ένα email με το συνημμένο αρχείο. Στείλτε αυτό στο λογαριασμό αλληλογραφίας σας για να έχετε ένα μόνιμο αντίγραφο στο λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών στην Google

Τα σύγχρονα τηλέφωνα Android συγχρονίζουν αυτόματα τις επαφές σας με το Google. Μπορείτε να ελέγξετε εάν οι επαφές σας συγχρονίζονται με το Google, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Gmail και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού του Gmail που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία του προφίλ σας. Επιλέξτε Επαφές από το μενού που προκύπτει και ελέγξτε αν οι επαφές σας είναι ήδη στη θέση τους. Αν ναι, τότε όλα είναι οκ. Αν όχι, με μερικά απλά βήματα που θα σας δείξω εδώ θα μπορείτε να συγχρονίσετε τις επαφές σας με την Google.

Αρχικά πρέπει να συνδέσετε τις επαφές σας με το λογαριασμό σας στο Gmail. Ανοίξτε τις επαφές και στη συνέχεια πατήστε στις ρυθμίσεις. Θα πρέπει να πάρετε μια επιλογή Συγχώνευση με το Google. Επιλέξτε αυτό για να συγχωνεύσετε τις επαφές σας με την Google, εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς Gmail, τότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν λογαριασμό που θέλετε ως αντίγραφο ασφαλείας για τις επαφές σας. Το Android θα σας ενημερώσει με ένα αναδυόμενο παράθυρο όταν ολοκληρωθεί η εργασία.
Ενώ το αντίγραφο ασφαλείας είναι πλήρες για τις διαθέσιμες επαφές, καλό θα ήταν να διασφαλίσετε ότι όλες οι νέες επαφές που προσθέτετε συγχρονίζονται επίσης αυτόματα με την Google. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το Gmail στο τηλέφωνό σας. Θα πρέπει να επιλέξετε το λογαριασμό σας Gmail κατά τη διάρκεια της ρύθμισης του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και, στη συνέχεια, να επιλέξετε την επιλογή Συγχρονισμός επαφών.

Τώρα, επιλέξτε την επιλογή Συγχρονισμός και αυτό είναι, έχετε ένα αντιθετικό αντίγραφο ασφαλείας όλων των επαφών σας. Αφού το κάνετε αυτό, το αντίγραφο ασφαλείας των επαφών σας γίνεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι όλες οι επαφές σας είναι ασφαλείς. Αν ποτέ αλλάξετε συσκευή το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συγχρονίσετε ξανά τις επαφές με το λογαριασμό σας Gmail.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!