23/1/18

Τρεις τρόποι για να αναζητήσετε γρήγορα τα αρχεία του υπολογιστή σας στα Windows 10

Το μενού Έναρξη των Windows 10 μπορεί να αναζητήσει τα αρχεία σας, αλλά φαίνεται ότι η Microsoft ενδιαφέρεται περισσότερο για την προώθηση του Bing και άλλων δυνατοτήτων αναζήτησης online αυτές τις μέρες. Ενώ τα Windows εξακολουθούν να έχουν κάποιες ισχυρές λειτουργίες αναζήτησης, η Microsoft μας κάνει την ζωή λίγο πιο δύσκολη.



Το μενού Έναρξη (και η Cortana)
Η λειτουργικότητα αναζήτησης του μενού Έναρξη στα Windows 10 γίνεται από την Cortana και αναζητά στο Bing και σε άλλες πηγές στο διαδίκτυο και φυσικά και στα αρχεία στον τοπικό σας υπολογιστή.

Στην αρχική έκδοση των Windows 10, μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί «My stuff» για να κάνετε αναζήτηση μόνο στον υπολογιστή σας. Αυτή η λειτουργία καταργήθηκε στην νέες εκδόσεις. Δεν υπάρχει τρόπος να ψάξετε μόνο τα αρχεία του τοπικού υπολογιστή σας ενώ ψάχνετε στον υπολογιστή σας εκτός και αν απενεργοποιήσετε την Cortana μέσω του μητρώου. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού Έναρξη για μερικές βασικές αναζητήσεις αρχείων. 

Από προεπιλογή το μενού Έναρξη αναζητά ότι μπορεί στο Bing, στο OneDrive, στο Windows Store και σε άλλες τοποθεσίες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να το περιορίσετε κάνοντας κλικ στο κουμπί Φίλτρα και επιλέγοντας μόνο Έγγραφα, Φάκελοι, Φωτογραφίες ή Βίντεο. Για να βελτιώσετε τα αποτελέσματα, κάντε κλικ στην επιλογή Φίλτρα στο μενού και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Επιλογή τοποθεσιών στο κάτω μέρος του μενού. Θα μπορείτε να επιλέξετε τις τοποθεσίες αναζήτησης με ευρετήριο. Τα Windows πραγματοποιούν αυτόματη σάρωση και παρακολούθηση αυτών των φακέλων, δημιουργώντας το ευρετήριο αναζήτησης που χρησιμοποιείτε όταν κάνετε αναζήτηση μέσω του μενού Έναρξη. Από προεπιλογή, θα ταξινομεί τα δεδομένα στους φακέλους του λογαριασμού χρήστη.
File Explorer
Εάν δεν σας βολεύει η λειτουργία αναζήτησης του μενού Έναρξη, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον File Explorer όταν θέλετε να κάνετε αναζήτηση. Στον File Explorer μεταβείτε στο φάκελο που θέλετε να αναζητήσετε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε απλώς να αναζητήσετε ένα αρχείο στο φάκελο Λήψεις, ανοίξτε το φάκελο Λήψεις. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε μια αναζήτηση στο πλαίσιο στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου και πατήστε Enter. (Μπορείτε να το κάνετε αυτό λίγο πιο γρήγορα, λέγοντας στα Windows να ξεκινούν πάντα την αναζήτηση όταν πληκτρολογείτε στο File Explorer.)

Σημειώστε ότι κατά την αναζήτηση, τα Windows θα αναζητούν μόνο ονόματα αρχείων και όχι το περιεχόμενό τους. Για να αλλάξετε αυτό, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί Σύνθετες επιλογές και να ενεργοποιήσετε το Περιεχόμενο αρχείου. Τα Windows θα κάνουν μια βαθύτερη αναζήτηση και θα βρουν λέξεις μέσα στα αρχεία, αλλά μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.
Εάν δεν είστε ενθουσιασμένοι με τα ενσωματωμένα εργαλεία αναζήτησης των Windows, ίσως να θέλετε να τα αποφύγετε κιόλας τότε υπάρχει ένα βοηθητικό πρόγραμμα το everythingΌλα είναι πολύ γρήγορα και απλά. Χτίζει ένα ευρετήριο αναζήτησης καθώς το χρησιμοποιείτε, έτσι μπορείτε να ξεκινήσετε την αναζήτηση και θα λειτουργήσει αμέσως και πάρα πολύ γρήγορα. Είναι μια ελαφριά, μικρή εφαρμογή που χρησιμοποιεί ελάχιστες πηγές συστήματος και μπορείτε να την κατεβάσετε εντελώς δωρεάν από εδώ

Το μειονέκτημα της, σε σύγκριση με την ενσωματωμένη αναζήτηση των Windows, είναι ότι μπορεί να αναζητήσει μόνο ονόματα αρχείων και φακέλων δεν μπορεί να αναζητήσει το κείμενο μέσα σε αυτά τα αρχεία. Αλλά είναι ένας πολύ γρήγορος τρόπος να βρείτε τα αρχεία και τους φακέλους με το όνομα σε ολόκληρο το σύστημά σας, χωρίς να ασχολείστε με την Cortana ή λέγοντας στα Windows να ψάξουν ολόκληρη την μονάδα δίσκου του συστήματός σας, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να επιβραδύνει τα πράγματα.

Όλα λειτουργούν πολύ γρήγορα. Δημιουργεί μια βάση δεδομένων για κάθε αρχείο και φάκελο στον υπολογιστή σας και οι αναζητήσεις συμβαίνουν αμέσως καθώς πληκτρολογείτε. Εκτελείται στην περιοχή ειδοποιήσεων. Αν θέλετε να αναζητήσετε γρήγορα όλα τα αρχεία στον υπολογιστή σας, αυτή είναι μια πολύ καλύτερη λύση από τα ενσωματωμένα εργαλεία αναζήτησης των Windows.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!