3/2/18

Πώς να στείλετε με ασφάλεια μεγάλα αρχεία σε οποιονδήποτε με το Firefox Send

Η αποστολή μεγάλων αρχείων μέσω του διαδικτύου παραμένει πολύπλοκη. Με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι αδύνατη η αποστολή αρχείων άνω του 1GB και η χρήση υπηρεσιών που βασίζονται όπως το cloud, όπως το Dropbox ή το Google Drive, σημαίνει ότι θα πρέπει να διαχειριστείτε τα δικαιώματα ή να αποδεχθείτε ότι ο σύνδεσμος σας μπορεί να παραδοθεί σε τρίτους.




Το Firefox Send, το πιο πρόσφατο πείραμα από το Mozilla, προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα με μεταφορές μεγάλων αρχείων μιας φοράς. Απλά κάντε κλικ και σύρετε οποιοδήποτε αρχείο μέχρι 2GB χρησιμοποιώντας το web-based interface, στον Firefox ή στο Chrome. Το αρχείο είναι κρυπτογραφημένο, μεταφορτωμένο και θα λάβετε έναν σύνδεσμο για κοινή χρήση. Στείλτε το σύνδεσμο στο άτομο με το οποίο θέλετε να μοιραστείτε το αρχείο. Μετά τη λήψη του αρχείου θα διαγραφεί από τους διακομιστές της Mozilla, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας άλλος δεν θα μπορεί να το κατεβάσει. 

Μεταφόρτωση και κοινή χρήση αρχείου με αποστολή του Firefox
Αρχικά ανοίξτε οποιοδήποτε σύγχρονο πρόγραμμα περιήγησης: Το Firefox, Chrome, Safari και Edge υποστηρίζουν αυτή την διαδικασία αν υποτεθεί ότι το πρόγραμμα περιήγησης είναι ενημερωμένο. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο site send.firefox.com.
Μπορείτε να κάνετε κλικ στο μπλε πλαίσιο για να επιλέξετε ένα αρχείο ή μπορείτε να σύρετε ένα αρχείο στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης από τα αρχεία του υπολογιστή σας. Μόλις το κάνετε αυτό, ο ιστότοπος θα ελέγξει και θα κρυπτογραφήσει το αρχείο σας πριν το μεταφορτώσει στους διακομιστές αποστολής του Firefox. Η επαλήθευση και η κρυπτογράφηση ενδέχεται να διαρκέσουν λίγο, ανάλογα με τον επεξεργαστή σας, και η μεταφόρτωση ενδέχεται να διαρκέσει λίγο, ανάλογα με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο και το μέγεθος του αρχείου. 
Το αρχείο μπορεί να μεταφορτωθεί μόνο μία φορά, οπότε μην στείλετε τον σύνδεσμο σε πολλούς ανθρώπους. Αφού γίνει λήψη του αρχείου δεν μπορεί να γίνει ξανά λήψη, απελευθερώνοντας χώρο στους διακομιστές της Mozilla, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!