28/2/16

Αφιέρωμα στα video games της δεκαετίας του 80 & 90 Μέρος 4ο

Αυτά τα παιχνίδια ήταν η αρρώστια μας τότε, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίναμε, μας μεγάλωσαν, μας έριξαν στον επίπονο κόσμο της εφηβείας και μας προσέφεραν άπειρες συγκινήσεις. Πόσα κέρματα είχαμε ρίξει μικροί τότε; Ποιος δεν γνωρίζει τον πιο διάσημο emulator για υπολογιστές, που εξομοιώνει δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια από αυτά που κάποτε παίξαμε στα (ηλεκτρονικά ή αλλιώς ουφάδικα).



Κάθε φορά που βλέπουμε video και εικόνες από αυτά τα παιχνίδια, μια απορία έρχεται στο μυαλό μας: Τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σήμερα, άραγε, αν είχαμε κρατήσει όλα εκείνα τα δεκάρικα, εικοσάρικα και τα πενηντάρικα που με μανία ρίχναμε στα ουφάδικα της εποχής; Το ταξίδι λοιπόν στο παρελθόν και στην νοσταλγία ξεκινάει εδώ παρέα με το pcmagazino.blogspot.gr.

After Burner
Όλοι θέλανε εκείνη την εποχή να γίνουν πιλότοι, εποχή αξέχαστη καθώς με η κυκλοφορία του παιχνιδιού συνέπεσε με την επίσημη πρεμιέρα του Top Gun, τόσο απλά.

Bomb Jack
Το λατρεύω, τόσο απλά. Η δουλειά του πυροτεχνουργού, έστω και υπό μία πιο ευρεία έννοια, δεν ήταν ποτέ πιο διασκεδαστική. Σχεδόν πέρασε απαρατήρητο...

Cabal
Καινοτομία για την εποχή του, άλλωστε δεν υπήρχε και συναγωνισμός. 1988 έτος κυκλοφορίας.

Donkey Kong
Χρυσή χρονιά το 1981, τα λόγια περιττεύουν για το αγαπημένο γοριλάκι της παρέας.

Elevator Action
Το ανθρωπάκι με την τεράστια φράντζα και τα αμέτρητα και ατελείωτα ασανσέρ, αν δεν κάνω λάθος πρωτοεμφανίστηκε το 1983. Ένα από τα καλύτερα platform games της εποχής.

Ghosts ‘n Goblins
Δεν υπάρχει παίκτης που να μην έχει σιχτιρίσει αυτό ή το sequel Ghouls ‘n Ghosts. Όταν λέμε ζόρικο, εννοούμε ζόρικο. Μα πόσα ζόμπι έχει σε αυτό το νεκροταφείο τελοσπάντων. Ίσως το πιο δύσκολο game της εποχής εκείνης. 1985 έτος κυκλοφορίας και στα 2016 ακόμα χάνουμε από την πρώτη πίστα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!