26/2/16

Αφιέρωμα στα video games της δεκαετίας του 80 & 90 Μέρος 3ο

Αυτά τα παιχνίδια ήταν η αρρώστια μας τότε, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίναμε, μας μεγάλωσαν, μας έριξαν στον επίπονο κόσμο της εφηβείας και μας προσέφεραν άπειρες συγκινήσεις. Πόσα κέρματα είχαμε ρίξει μικροί τότε; Ποιος δεν γνωρίζει τον πιο διάσημο emulator για υπολογιστές, που εξομοιώνει δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια από αυτά που κάποτε παίξαμε στα (ηλεκτρονικά ή αλλιώς ουφάδικα).




Κάθε φορά που βλέπουμε video και εικόνες από αυτά τα παιχνίδια, μια απορία έρχεται στο μυαλό μας: Τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σήμερα, άραγε, αν είχαμε κρατήσει όλα εκείνα τα δεκάρικα, εικοσάρικα και τα πενηντάρικα που με μανία ρίχναμε στα ουφάδικα της εποχής; Το ταξίδι λοιπόν στο παρελθόν και στην νοσταλγία ξεκινάει εδώ παρέα με το pcmagazino.blogspot.gr.

Street Fighter 2
​Με διαφορά, το κορυφαίο fighting arcade παιχνίδι, πρόγονος του μεγάλου Tekken και μεγάλος αντίπαλος του Mortral Combat. Το Street Fighter είχε με διαφορά τους καλύτερους χαρακτήρες και τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις.

Shinobi
Με τα αστεράκια του, τα πιστόλια του, τις προσευχές του. Κι αντίπαλοι σου οι κόκκινοι, οι πράσινοι, οι μπλε οι νίντζα και κάτι συμμορίτες της κακιάς ώρας. Εξαιρετικό παιχνίδι με το έτος κυκλοφορίας του να είναι η ιστορική χρονιά του 1987. 

1942
Χειριστείς αεροπλάνου με εκπληκτικά γραφικά ειδικά στην περίπτωση της βόμβας.

Twin Cobra
Ένα από τα καλύτερα αν όχι το καλύτερο ελικοπτεράκι της εποχής του, ειλικρινά δεν θυμάμαι αντίπαλο σε αυτό το παιχνίδι. Τάνκς, αεροπλάνα, ελικόπτερα, αεροπλανοφόρα και όλων των ειδών οι πολεμικές μηχανές βρίσκονται σε αυτό το παιχνίδι. Έτος κυκλοφορίας 1987. Θυμάμαι ένας φίλος κόντευε να το τερματίσει εκείνη την νύχτα και όλος ο κόσμος στο ουφάδικο ήταν πάνω από το κεφάλι του.


Commando
Η στιγμή στο τέλος του επιπέδου που ανοίγουν οι πόρτες και ξεπετάγονται δεκάδες στρατιώτες, σε κάνει να νιώθεις ως Ράμπο και Terminator μαζί. Περίπου 45 λεπτά για να φορτώσει το παιχνίδι στον τότε amstrad 464.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!