24/2/16

Πώς να δείτε ποιες εφαρμογές καταναλώνουν την μπαταρία σας στα Windows 10

Τα Windows 10 περιλαμβάνουν μια νέα εφαρμογή που σας δείχνει ποιο πρόγραμμα τραβάει περισσότερη ενέργεια από την μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι μέρος της «Εξοικονόμηση μπαταρίας" στη νέα εφαρμογή η ποία βρίσκεται στο μενού Ρυθμίσεις.


Όπως και κάποια άλλα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10, αυτό προοριζόταν αρχικά για τα Windows Phone και μόνο, αλλά τελικά προστέθηκε στα Windows 10 όταν αυτά κυκλοφόρησαν. Αυτό το χαρακτηριστικό βρίσκεται στην εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, που μπορείτε να ανοίξετε κάνοντας κλικ ή πατώντας στο "Ρυθμίσεις" στην επιλογή στο μενού Έναρξη.

Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέξτε "System" και στη συνέχεια επιλέξτε "Εξοικονόμηση μπαταρίας." Μπορείτε επίσης απλά να πληκτρολογήστε "Εξοικονόμηση μπαταρίας" στο πλαίσιο αναζήτησης της Cortana και επιλέξτε το "Εξοικονόμηση μπαταρίας" για να μεταβείτε απευθείας σε αυτό το μενού.
Στη δεξιά πλευρά της οθόνης, θα δείτε μια επισκόπηση που εμφανίζει το υπόλοιπο της μπαταρίας σας και πόσο χρόνο εκτιμούν τα Windows ότι θα διαρκέσει αυτό. Κάντε κλικ ή πατήστε το "Χρήση μπαταρίας" για να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπορείτε να αναλύσετε την χρήση της μπαταρίας σας καθώς επίσης και να δείτε τις πληροφορίες για τις τελευταίες 24 ώρες, 48 ώρες ή και την τελευταία εβδομάδα. Για να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση, πατήστε το πλαίσιο κάτω από το "Εμφάνιση χρήση της μπαταρίας και επιλέξτε "24 Ώρες", "48 Ώρες", ή "1 εβδομάδα." Κάτω από το παράθυρο, θα δείτε εφαρμογές όπως "Σύστημα", "Οθόνη" και "Wi-Fi και δίπλα τους θα προσέξετε κάποια ποσοστά. Αυτά τα ποσοστά δείχνουν πόση ενέργεια έχουν χρησιμοποιήσει αυτές οι εφαρμογές. Πιθανότατα θα δείτε ότι η οθόνη χρησιμοποιεί αρκετά ένα κομμάτι της ενέργειας της μπαταρίας και για να το μετριάσετε αυτό, δοκιμάστε να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης σας.
Μπορείτε επίσης να συγκρίνετε αυτές τις εφαρμογές με τις εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Μετακινηθείτε προς τα κάτω περαιτέρω και θα δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές που λειτουργούν στην επιφάνεια της εργασίας σας. Θα εμφανιστεί μια λίστα με τις εφαρμογές και το πόσο έχουν χρησιμοποιήσει την ισχύ της μπαταρίας κατά την περίοδο αυτή. Εάν μια εφαρμογή δεν εμφανίζεται στη λίστα, τότε αυτή δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ενώ είχατε σε χρήση την μπαταρία.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή ενέργεια από την μπαταρία σας, όπως η αποσυμπίεση των βίντεο, παιχνίδια ακόμη και η φωτεινότητα της οθόνης σας παίζει μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση. Στο χέρι σας είναι ποιες από αυτές τις εφαρμογές θα επιλέξετε και σε ποιο ποσοστό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!