26/2/16

Αφιέρωμα στα video games της δεκαετίας του 80 & 90 Μέρος 2ο

Αυτά τα παιχνίδια ήταν η αρρώστια μας τότε, ακόμα και αν δεν το καταλαβαίναμε, μας μεγάλωσαν, μας έριξαν στον επίπονο κόσμο της εφηβείας και μας προσέφεραν άπειρες συγκινήσεις. Πόσα κέρματα είχαμε ρίξει μικροί τότε; Ποιος δεν γνωρίζει τον πιο διάσημο emulator για υπολογιστές, που εξομοιώνει δεκάδες χιλιάδες παιχνίδια από αυτά που κάποτε παίξαμε στα (ηλεκτρονικά ή αλλιώς ουφάδικα).





Κάθε φορά που βλέπουμε video και εικόνες από αυτά τα παιχνίδια, μια απορία έρχεται στο μυαλό μας: Τι θα μπορούσαμε να αγοράσουμε σήμερα, άραγε, αν είχαμε κρατήσει όλα εκείνα τα δεκάρικα, εικοσάρικα και τα πενηντάρικα που με μανία ρίχναμε στα ουφάδικα της εποχής; Το ταξίδι λοιπόν στο παρελθόν και στην νοσταλγία ξεκινάει εδώ παρέα με το pcmagazino.blogspot.gr.

Wonder Boy
Έτος κυκλοφορίας 1986 και εταιρεία κατασκευής η Sega. Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού ήταν ένα ξανθό αγοράκι που πάλευε μέσα από αντιξοότητες να σώσει την φίλη του Tanya από το τέρας!

Το Wonder Boy διέσχιζε θάλασσες, ζούγκλες και δάση, πραγματοποιώντας εντυπωσιακά άλματα, ενώ η δουλειά του απλοποιούνταν χάρη στα τσεκούρια, τα αγγελάκια, τα πατίνια και τα μανιτάρια που μετατρέπονταν σε φρουτάκια. Αντιμετωπίζει χταπόδια, μέλισσες, σαλιγκάρια, βατράχια, φίδια, αράχνες, κανιβάλους. Όλα τα στοιχεία της φύσης! Πολύ καλή η μουσική επένδυση του παιχνιδιού.

Double Dragon
​Το πρώτο μεγάλο beat ‘em up παιχνίδι, μιλάμε για πολύ ξύλο, γροθιές, μπουνιές, αγκωνιές, βαρέλια, μαστίγια και αλυσίδες. Εταιρεία κατασκευής η Taito. Ακολουθούμε τον Billy Lee και τον δίδυμο αδερφό του, Jimmy, στην προσπάθεια του πρώτου να σώσει την Marian από την συμμορία των Black Warriors.

Η μεγάλη καινοτομία του παιχνιδιού ήταν το… διπλό gameplay, με δύο παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα και να συνεργάζονται, κάτι που για το 1987, όταν και πρωτοκυκλοφόρησε το παιχνίδι, ήταν πρωτοποριακό.

Tetris
​Εδώ πραγματικά τα λόγια είναι περιττά. Το 1984, ο Alexey Pajitnov και η Atari Games δημιούργησαν τον θρύλο των arcade games, το Tetris, που ακόμα και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια όλων των εποχών. Απλό στη σύλληψή του και με την δυνατότητα να παικτεί διπλό, το Tetris έβαλε τις βάσεις για όλα τα puzzle παιχνίδια που ακολούθησαν, όχι μόνο στα arcade, αλλά και στις κονσόλες. Το παιχνίδι αργότερα αναβαθμίστηκε από την Nintendo.

Sega Rally 2
​Το πιο σύγχρονο από τα παιχνίδια της λίστας, αλλά και η μεγαλύτερη αγάπη απ ‘όλα τα driving arcade, το Sega Rally 2 κυκλοφόρησε στα τέλη των ’90s και ήταν απίστευτα εντυπωσιακό να το βλέπεις στα μαγαζιά, χωρίς καν να το παίξεις. Με τα bucket καθίσματα, ο παίκτης οδηγούσε με τιμόνι και πετάλια για γκάζι και φρένο (υπήρχε η δυνατότητα ακόμα και για manual εναλλαγή ταχυτήτων) και αυτό ήταν αρκετό για να μας κάνει να το λατρέψουμε. Είχε την δυνατότητα να υποστηρίξει μέχρι και τέσσερις παίχτες.

Bubble Bobble
​Τι μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό από το να ελέγχεις δύο δυνοσαυράκια, που πετάνε φούσκες και παγιδεύουν φαντάσματα, πεταλούδες, δεινόσαυρους και μικρές φάλαινες; Το 1986 η Taito κυκλοφόρησε το Bubble Bobble, ένα εκπληκτικό action-platform παιχνίδι, πάνω στο οποίο βασίστηκε και το spin-off, το εξίσου πετυχημένο Puzzle Bobble.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!