25/2/16

Πώς να κάνετε πράξεις στο Excel

Πώς μπορώ να πολλαπλασιάσω τα κελιά μιας στήλης με τα κελιά μιας άλλης και το αποτέλεσμα να βγαίνει στα κελιά μιας τρίτης στήλης. Επίσης, πώς θα διαιρέσω τα κελιά μιας στήλης με έναν αριθμό και το αποτέλεσμα να φαίνεται στα κελιά μιας διαφορετικής στήλης. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αρκεί να χρησιμοποιήσουμε τους σωστούς τύπους. 


Ξεκινάμε με τον πολλαπλασιασμό

Έστω ότι έχουμε τη στήλη Α και τη στήλη Β οι οποίες περιέχουν διάφορες αριθμητικές τιμές. Κάθε κελί της στήλης Α θέλουμε να το πολλαπλασιάσουμε με το διπλανό κελί της στήλης Β και το αποτέλεσμα να φαίνεται στο αντίστοιχο κελί της στήλης C (δηλαδή το A2 να πολλαπλασιαστεί με το B2 και το αποτέλεσμα να φαίνεται στο C2). Για να γίνει αυτό, κάνουμε κλικ στο κελί C2 και πληκτρολογούμε τον τύπο =(A2*B2) και πατάμε Enter. 
Βλέπουμε ότι αυτόματα εμφανίζεται το γινόμενο των 2 κελιών. Τώρα, για να εφαρμόσουμε τον τύπο σε όλη τη στήλη C , πρέπει να κάνουμε δεξί κλικ στο κελί C2, να επιλέξουμε "Αντιγραφή" ("Copy") και μετά να κάνουμε δεξί κλικ στο γράμμα της στήλης C που βρίσκεται πάνω από το κελί C1 και να επιλέξουμε "Επικόλληση" ("Paste").
Έστω τώρα ότι θέλουμε τα κελιά της στήλης C να τα διαιρέσουμε δια πέντε (5) και τα αποτελέσματα της διαίρεσης να εμφανίζονται στη στήλη Ε. Με την ίδια λογική όπως στον πολλαπλασιασμό, κάνουμε κλικ στο κελί Ε2 και γράφουμε τον τύπο =(C2/5) και πατάμε Enter. Για να εφαρμόσουμε τη διαίρεση σε όλα τα κελιά της στήλης C , κάνουμε δεξί κλικ στο κελί Ε2 που έχει τον τύπο και επιλέγουμε "Αντιγραφή" ("Copy"). Μετά δεξί κλικ στο γράμμα Ε πάνω απο το κελί Ε1 και επιλέγουμε "Επικόλληση" ("Paste"). 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!