8/2/16

ΜΥΘΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΕΝΟΣ LAPTOP

Με αφορμή μιας ερώτησης ενός πολύ καλού φίλου για τις μπαταρίες των laptop αναφέρω τα παρακάτω: Συχνά πιάνω στα χέρια μου laptops, πολλών εκ των οποίων οι χρήστες έχουν αφαιρέσει τη μπαταρία, επειδή «κάποιος φίλος που γνωρίζει» τους το συνέστησε ή «κάπου το διάβασαν». Προκειμένου να σταματήσουμε αυτήν την «παραφιλολογία» της μπαταρίας, υπεύθυνα μπορώ να σας δώσω μερικές χρήσιμες πληροφορίες και εναπόκειται στην κρίση σας η σωστότερη χρήση για τη μπαταρία σας.


1. Οι σύγχρονες μπαταρίες λιθίου, με τις οποίες είναι εξοπλισμένοι οι φορητοί υπολογιστές, δεν υποφέρουν από φαινόμενα μνήμης και δεν υπάρχει πρόβλημα στο να τις φορτίζουμε από οποιαδήποτε στάθμη και αν βρίσκονται.


2. Η διάρκεια ζωής τους είναι- τυπικά- 300 περίπου κύκλοι.

3. Όταν οι μπαταρία φορτίσει (φτάσει το 100%), η φόρτιση σταματά ακόμη και αν το laptop λειτουργεί με παροχή ρεύματος.

4. Η μπαταρία δεν πρέπει να εκτίθεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 50 βαθμών Κελσίου. Αν το laptop λειτουργεί με τον φορτιστή και υπό πλήρες φορτίο (δλδ. επεξεργασία βίντεο ή gaming) με αποτέλεσμα να είναι πολύ ζεστό, ΜΟΝΟΝ τότε βγάζουμε την μπαταρία ώστε να την προστατέψουμε από την υπερθέρμανση.
5. Οι μπαταρίες λιθίου καταστρέφονται, όταν παραμένουν άδειες. Σας προτείνουμε να τις φορτίζετε, πριν πέσουν χαμηλότερα από το 20% του αποθέματος τους. Η διάρκεια ζωής τους μειώνεται δραματικά αν πέφτουν συχνά κάτω από 3%.

6. Αν η στάθμη της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλή, πρέπει το συντομότερο να επαναφορτιστεί. Αν ένα laptop που έσβησε λόγω χαμηλής στάθμης μπαταρίας, παραμείνει για μερικές μέρες χωρίς επαναφόρτιση, η ίδια η μπαταρία χάνει ένα μέρος της «ζωής» της.

7. Αν χρησιμοποιούμε το laptop έχοντάς το πολλές ώρες στην πρίζα, είναι καλό κάθε μερικές μέρες να το αποσυνδέουμε από αυτή και να αφήνουμε να εκφορτιστεί η μπαταρία του κατά 20-30%, πριν το ξανασυνδέσουμε.

8. Αν θέλουμε να αποθηκεύσουμε το laptop ή την μπαταρία, πρέπει να φροντίσουμε η στάθμη της μπαταρίας να βρίσκεται γύρω στο 40-50%. Ο χώρος αποθήκευσης είναι καλό να είναι δροσερός και χωρίς υγρασία.

9. Αν αφαιρέσουμε την μπαταρία από το laptop και την αφήσουμε σε υγρό χώρο, εκείνη θα εκφορτιστεί μέσα σε λίγες ημέρες και θα χαλάσει μετά από λίγες εβδομάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!