8/1/16

Πώς να ρυθμίσετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο Word 2010

Είναι αρκετά εύκολο να αλλάξετε τη γραμματοσειρά για το κείμενο στο τρέχον έγγραφο σας, αλλά αυτό δεν αλλάζει την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά που εφαρμόζεται κάθε φορά που δημιουργείτε ένα νέο έγγραφο. Για μερικούς αυτό είναι πολύ κουραστικό, να αλλάζουν δηλαδή κάθε φορά την γραμματοσειρά και το μέγεθος της.



Η αλλαγή της προεπιλεγμένης γραμματοσειράς στο Word δεν είναι προφανής. Θα σας δείξω έναν εύκολο τρόπο για να το κάνουμε αυτό.
Ανοίξτε ένα υπάρχον έγγραφο και επιλέξτε κάποιο κείμενο και κάντε κλικ στο κουμπί παράθυρο διαλόγου "Γραμματοσειρά" και συγκεκριμένα κάτω δεξιά όπου υπάρχει το βελάκι, όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα.
Στο παράθυρο διαλόγου "Γραμματοσειρά", επιλέξτε τη γραμματοσειρά που θέλετε να ορίσετε ως προεπιλεγμένη στο πλαίσιο λίστας και κάντε κλικ στο κουμπί "Ορισμός ως προεπιλογή". Τώρα θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο διαλόγου που σας ρωτά εάν θέλετε να ορίσετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για μόνο ή για όλα τα έγγραφα που βασίζονται στο πρότυπο Normal του τρέχοντος εγγράφου. Επιλέξτε το "Όλα τα έγγραφα που βασίζονται στο πρότυπο Normal.dotm" και κάντε κλικ στο "OK".
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά αποθηκεύεται μόνο στο πρότυπο που χρησιμοποιείται σήμερα. Τα υπάρχοντα έγγραφα δεν θα αλλάξουν την επόμενη φορά που θα ανοίξετε το WORD

Εάν έχετε ένα προσαρμοσμένο πρότυπο που εφαρμόζεται στο τρέχον έγγραφο, η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά θα αποθηκευτεί σε αυτό το πρότυπο και όχι στο πρότυπο Normal. Ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στο πρότυπο Normal είναι να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα σε αυτό το άρθρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!