4/1/16

Αγορά τηλεόρασης Μέρος 4ο

Έχοντας μια SMART TV μπορούμε πλέον από την τηλεόραση μας να έχουμε όλο τον κόσμο του internet μπροστά μας σε μεγάλη οθόνη. Απλά, για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο όρος αρχικά χρησιμοποιήθηκε από τη Samsung και ακόλουθα υιοθετήθηκε από τις LG και Philips, ώστε ουσιαστικά να περιλαμβάνει το σύνολο των συσκευών που διαθέτουν δυνατότητες πρόσβασης στο Internet.


Oι Smart TV αποτελούν την εξέλιξη στην τεχνολογία της τηλεόρασης αφού ενσωματώνουν λειτουργίες Διαδικτύου, επιτρέποντας την πλοήγηση σε ιστότοπους και τη χρήση διαδικτυακών εφαρμογών. Οι νεότερες Smart τηλεοράσεις έχουν τη δυνατότητα πλήρους πλοήγησης στο διαδίκτυο, ενώ οι παλαιότερες υποστηρίζουν την πρόσβαση μόνο σε δημοφιλής ιστότοπους (π.χ. youtybe, facebook, twitter) μέσω κατάλληλων εφαρμογών. Οι νεότερες smart τηλεοράσεις είναι εξοπλισμένες με ακόμα πιο εύχρηστα τηλεχειριστήρια ή πληκτρολόγια, ενώ ορισμένες έχουν οθόνες αφής έτσι ώστε να διευκολύνουν στη δακτυλογράφηση και κατ' επέκταση στην διαδικτυακή πλοήγηση.
Ποια πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά διαθέτει; 

Μια Smart TV προσφέρει έναν αριθμό από "Internet-connected services" (Ιντερνετικές υπηρεσίες), τις οποίες οι κοινές τηλεοράσεις δεν διαθέτουν. Ουσιαστικά, ενσωματώνουν ένα μικρό ισοδύναμο υπολογιστή, το οποίο σας προσφέρει μεγάλο αριθμό υπηρεσιών. Ποιες είναι όμως αυτές οι υπηρεσίες;

Screen Mirroring: Μπορείτε να δείτε όλες τις λειτουργίες και το περιεχόμενο του tablet σας ή του smartphone σας στην FULL HD τηλεόραση σας ασύρματα; Με τη λειτουργία αυτή, ότι βλέπεις στη φορητή συσκευή σου μπορείς να το δεις και στην τηλεόραση σου!

Λειτουργία DLNA: Η λειτουργία Digital Network Living Alliance ή αλλιώς DLNA, έγινε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Δηλαδή οι εταιρείες κατασκευής τηλεοράσεων δημιούργησαν ένα πρωτόκολλο για να επικοινωνούν όλες οι συσκευές-ασύρματα- μεταξύ τους! Η κύρια χρήση του πρωτοκόλλου αυτού αξιοποιείται μεταξύ των Internet TV, των smartphone/tablet. Μπορείτε να δείτε αποθηκευμένες φωτογραφίες μέσω των συσκευών σας χωρίς την χρήση πλέον καλωδίων.

Internet Browser: Περιηγηθείτε στο διαδίκτυο ΥouTube, facebook και στο Twitter σαν να είστε μπροστά στον υπολογιστή σας. 
Επιπλέον σας αναφέρουμε και κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε πολλές SMART TV

Φωνητικές εντολές

Smartphone Remote Control

Κάμερα για να κάνεις βιντεοκλήσεις π.χ SKYPE

Λειτουργία Cloud, για να έχεις το περιεχόμενό σου πάντα μαζί σου, και να το βλέπεις από άλλες συσκευές. 

Bluetooth για να συνδέσεις ασύρματα ακουστικά και ηχεία δίνοντας ανάσα στον χώρο βγάζοντας τα ενοχλητικά καλώδια.

Wi-Fi Ready τηλεοράσεις έχουν ως προαπαιτούμενο, για την ασύρματη σύνδεση τους στο τοπικό δίκτυο του σπιτιού μας, την ύπαρξη πρόσθετου εξοπλισμού. Συνήθως ο πρόσθετος εξοπλισμός είναι USB stick και είναι διαφορετικός για κάθε κατασκευαστή. 

Wi-Fi enabled τηλεοράσεις δεν απαιτούν την ύπαρξη πρόσθετου εξοπλισμού για την ασύρματη σύνδεσή τους.
Λόγω της αλλαγής του ΌΓΚΟΥ στις τηλεοράσεις έχουμε πλέον τη δυνατότητα εκτός από την τοποθέτησή τους σε έπιπλο τηλεόρασης, να τις στερεώσουμε στο τοίχο με τη βοήθεια κατάλληλης βάσης. Η συντριπτική πλειονότητα των τηλεοράσεων περίπου το 95% ακολουθεί για τον υπολογισμό της συμβατής βάσης στήριξης το πρότυπο VESA. Σύμφωνα με το πρότυπο οι τηλεοράσεις στο πίσω μέρος τους έχουν 4 οπές, η κάθετη και οριζόντια απόσταση (μετρημένη σε mm) μεταξύ των οπών αυτών, καθορίζουν την μέτρηση ως προς το πρότυπο VESA. Συνεπώς αν οι προαναφερόμενες αποστάσεις είναι ίσες με 75mm, τότε η βάση που θα επιλέξουμε πρέπει να έχει VESA 75.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!