21/1/16

Πώς να διαχειριστείτε πολλές καρτέλες σε οποιοδήποτε Browser

Σε όλους μας έχει τύχει να θέλουμε να διαβάσουμε μια ιστοσελίδα και να ανοίγουμε συνεχώς τις συγκεκριμένες σελίδες σε μια νέα καρτέλα, με αποτέλεσμα στο τέλος να έχουμε πάρα πολλές καρτέλες ανοιχτές και με αυτό τον τρόπο να μειώνουμε την απόδοση του υπολογιστή μας και να καταναλώνουμε περισσότερους πόρους στο σύστημα μας.


Πώς να διαχειριστείτε ένα υπερβολικό αριθμό καρτελών

Ο πιο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό είναι να βάλουμε όλες τις καρτέλες που έχουμε σε μια πλαϊνή μπάρα. Η πλευρική γραμμή είναι μια πιο αποτελεσματική χρήση του χώρου, όταν έχετε μια ντουζίνα καρτέλες ανοικτές και αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι και λίγες.

Δυστυχώς, ο Firefox είναι το μόνο πρόγραμμα περιήγησης που υποστηρίζει μια τέτοια πλευρική μπάρα και το extension που μας δίνει την δυνατότητα αυτή είναι το Tree=Style Tab. Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον έτερο Browser της Google τον Chrome. 

Διαχείριση στον Google Chrome 

Μια λύση διαχείρισης καρτελών για το Chrome είναι το OneTab, η οποία βάζει ένα κουμπί στη γραμμή του browser σας, που απορροφά όλες τις άλλες ανοιχτές καρτέλες σε μία καρτέλα. Βασικά κλείνει κάθε καρτέλα και θυμάται τις διευθύνσεις URL από όλες αυτές, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε αργότερα για να τις επαναλάβει.

Το πιο κοντινό πράγμα σε μια πλαϊνή μπάρα σαν τον Firefox είναι το extension Tab Outliner.

Διαχείριση στον Safari

Ένα plugin γεμάτο από χρήσιμες λειτουργίες για τον Safari είναι το SafariStandΔεν είναι τόσο ωραίο όσο η έκδοση του Firefox αλλά τουλάχιστον βοηθάει αρκετά.

Διαχείριση στον Internet Explorer και Opera

Ο IE και ο Opera δεν υποστηρίζουν πλευρικές πλαϊνές μπάρες αλλά στον Opera μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επεκτάσεις του Chrome όπως το extension Tab Outliner.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!