2/6/17

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του PlayStation 4, του PlayStation 4 Slim και του PlayStation 4 Pro;

Το PlayStation 4 της Sony κυκλοφόρησε το 2013, αλλά υπάρχουν δύο νέα μοντέλα το PlayStation 4 Slim και το PlayStation 4 Pro. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ τους και ποια θα έπρεπε να αγοράσετε;






Τα καλά νέα είναι ότι το PS4 και το PS4 Slim είναι, για όλους τους σκοπούς και επίσης και τα τρία μηχανήματα θα παίξουν τα ίδια παιχνίδια. Ορισμένα μπορεί να παίξουν με επιπλέον χαρακτηριστικά ή καλύτερα γραφικά, ωστόσο, ας μιλήσουμε για τις κύριες διαφορές.

Το PlayStation 4 (κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2013)

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι αυτό το μηχάνημα είναι ήδη σχεδόν τεσσάρων χρονών. Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιες βασικές προδιαγραφές που πρέπει να αλλάξουν και γι 'αυτό ακριβώς η Sony αποφάσισε ότι ένα νέο Slim μοντέλο ήταν απαραίτητο (όπως συνέβαινε και με το PlayStation 2 και 3 στο παρελθόν).

Θα περίμενε κανείς ότι η Sony θα είχε σταματήσει νωρίτερα την παραγωγή του PlayStation 3, αλλά η εξαιρετικά επιτυχημένη παιχνιδοκονσόλα κατάφερε να αντέξει για ακόμη 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του PlayStation 4. Το τέλος, όμως, έφτασε και η εταιρεία το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα.
Όπως κάθε άλλη φορά, έτσι και τώρα η Sony σταματά την παραγωγή του PS3 κάνοντας την αρχή από την Ιαπωνία και μέσα στους επόμενους μήνες θα τη σταματήσει και στον υπόλοιπο κόσμο. Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία έχει ανακοινώσει πριν λίγο καιρό ότι θα σταματήσει και η υποστήριξη της υπηρεσίας PS Now, άρα οι κάτοχοι των παιχνιδοκονσολών PS3 δεν θα έχουν πρόσβαση σε νέο περιεχόμενο και στα δωρεάν παιχνίδια που μοιράζονται από την συνδρομή PlayStation Plus.
Το PS3 πρωτοκυκλοφόρησε πριν από 11 χρόνια και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει περισσότερα από 82 εκατ. τεμάχια σε όλο τον κόσμο.
Πριν αρχίσουμε ας μιλήσουμε για το ίδιο το PlayStation 4. Αρχικά ξεκίνησε στην τιμή των $ 400, ήταν μια υπερσύγχρονη μηχανή για την εποχή της, που διαθέτει επεξεργαστή γραφικών που έκανε το προηγούμενο PlayStation 3 να μοιάζει με, επίσης, μια κονσόλα τελευταίας γενιάς. Μπορεί να παράγει αληθινά γραφικά 1080p ακόμα και στα πιο έντονα παιχνίδια, όπου ο προκάτοχός του συχνά περιοριζόταν στα 720p. Χάρη σε μια πρόσφατη αναβάθμιση, υποστηρίζει επίσης HDR σε συμβατές τηλεοράσεις, κάτι που είναι ένα ωραίο εξάρτημα που κρατά το αρχικό μοντέλο πιο συμβατό με τα νέα μοντέλα Slim και Pro. Παρουσιάστηκε επίσης ένα νέο σχέδιο ελεγκτή με το DualShock 4, το οποίο εισήγαγε ένα touchpad και αντικατέστησε τα παραδοσιακά κουμπιά Start / Select με νέα κουμπιά Share και Options. Επίσης, επέτρεψε στους ελεγκτές να φορτιστούν όταν η κονσόλα ήταν σε λειτουργία αναστολής λειτουργίας, η οποία ήταν μια τεράστια παράλειψη στο PlayStation 3.
Συνολικά, το PS4 ήταν μια εξαιρετική κονσόλα για την εποχή του και ένας αξιόλογος διάδοχος του PlayStation 3. Αλλά, όπως είπα και νωρίτερα, κάποιες βασικές προδιαγραφές έπρεπε να αλλάξουν και γι 'αυτό ακριβώς η Sony αποφάσισε ότι ένα νέο Slim μοντέλο ήταν απαραίτητο.

PlayStation 4 Slim (κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016)

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, η πιο πρόσφατη έκδοση του PS4 - με τιμή καταλόγου των $ 300, είναι μια μικρότερη, πιο αδύναμη έκδοση του PS4 - τουλάχιστον στο εξωτερικό. Παρέχει, ωστόσο, ενημερώσεις σε μερικές από τις πιο ξεπερασμένες προδιαγραφές του PS4, οι οποίες ήταν ειλικρινά αναγκαίες σε αυτό το σημείο.

Πρώτον, και αυτό που νιώθω προσωπικά είναι η μεγαλύτερη βελτίωση, είναι το Wi-FI: όπου το αρχικό PS4 υποστηρίζει μόνο δίκτυα 2.4GHz b / g / n, το PS4 Slim έχει υποστήριξη τόσο 2.4GHz όσο και 5GHz. Με άλλα λόγια, υποστηρίζει όλες τις σύγχρονες διαμορφώσεις δικτύου για ταχύτερη και πιο αξιόπιστη σύνδεση Wi-Fi, με την προϋπόθεση ότι ο δρομολογητής σας υποστηρίζει τα ίδια πρότυπα. Το μοντέλο Slim επίσης διαθέτει σύνδεση Bluetooth από το παλαιό πρωτόκολλο 2.1 στο Bluetooth 4.0.
Οι θύρες USB έχουν ενημερωθεί με το νεότερο πρότυπο USB 3.1, αλλά η Sony έχει επίσης αφαιρέσει τη θύρα οπτικού ήχου από το ενημερωμένο μοντέλο για να ταιριάζει στο πιο αδύναμο μέγεθος της. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο ήχος πρέπει να δρομολογηθεί μέσω HDMI για εκείνους με συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό πιθανότατα δεν θα έχει σημασία, αλλά ο οπτικός ήχος μπορεί να είναι χρήσιμος σε ορισμένες περιπτώσεις. Όταν πρόκειται για αποθήκευση, το αρχικό PlayStation 4 περιορίστηκε στα 500GB, όπου το Slim έρχεται σε επιλογές 500GB και 1TB. Αυτά τα επιπλέον 500GB να είστε σίγουροι ότι θα σας χρειαστούν.

Το PlayStation 4 Pro (κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016)

Το PlayStation 4 Pro ($ 400) είναι η ναυαρχίδα της νέας σειράς της Sony, προσφέροντας περισσότερα από τα δύο άλλα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης 4K και HDR για παιχνίδια και βίντεο. Ο συνολικός όγκος του Pro είναι λίγο μεγαλύτερος από τον αρχικό PlayStation 4, αν και όχι κατά πολύ 13% - είναι, ωστόσο, περίπου 43% μεγαλύτερο από το μοντέλο Slim. Για τους αρχάριους, προσφέρει τρεις θύρες USB αντί για δύο (όλες είναι USB 3.1). Ακριβώς όπως και τα άλλα δύο, υπάρχει ένα ζευγάρι των θυρών στο μπροστινό μέρος, αλλά τώρα προσφέρει επίσης ένα στο πίσω μέρος.
Η Sony ενημέρωσε επίσης τη θύρα HDMI του Pro σε HDMI 2.0. Το παλαιότερο πρότυπο HDMI 1.4 (το οποίο είναι και στα αρχικά μοντέλα PS4 και Slim) περιορίζει το περιεχόμενο 4K σε 24fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο), όπου το HDMI 2.0 προσκρούει σε 60fps - αυτό είναι σημαντικό για να μπορείτε να παίξετε παιχνίδια σε 4K. Αυτό το νεότερο πρότυπο HDMI περιλαμβάνει επίσης το HDCP 2.2, μια ενημερωμένη μορφή προστασίας αντιγραφής που επιτρέπει σε υπηρεσίες όπως το Netflix να εκπέμπουν περιεχόμενο 4K. Το Pro δεν μπορεί να παίξει 4K Blu Rays. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για περιορισμό λογισμικού ή υλικού, οπότε δεν μπορούμε να αναμένουμε ότι κάποια ενημέρωση λογισμικού θα το διορθώσει αυτό στο μέλλον. 

Δεδομένου ότι πρόκειται για το μοντέλο 4K, η Sony προσέφερε επίσης στην GPU (μονάδα επεξεργασίας γραφικών) μία εγκοπή ή δύο. Αυτό έχει πολύ νόημα, επειδή η ανάλυση 4K είναι κυριολεκτικά τέσσερις φορές μεγαλύτερη από 1080p, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα pixels. Το Pro προσφέρει ένα επιπλέον gigabyte μνήμης RAM σε σχέση με τα άλλα μοντέλα: αντί για μόνο 8GB ή DDR5 RAM όπως και τα άλλα δύο, έχει επίσης 1GB DDR3 RAM για εργασίες εκτός παιχνιδιού. Αντί να χρησιμοποιήσετε το 8GB μνήμης RAM για εργασίες στο παρασκήνιο, όπως το Netflix ή το Spotify, το Pro ξεφορτώνει αυτές τις πολύ πιο πολύπλοκες εργασίες με την πιο αργή μνήμη RAM, κάνοντας περισσότερη διαθέσιμη μνήμη RAM για παιχνίδια. Είναι μια έξυπνη ρύθμιση που θα κάνει το συνολικό σύστημα πιο ευαίσθητο και τα παιχνίδια να παίζουν λίγο καλύτερα.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι μόνο και επειδή και οι τρεις PS4 κονσόλες χρησιμοποιούν DDR5 RAM δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εκτελούν εξίσου γρήγορα όλες τις εντολές. Σύμφωνα με την Polygon, η μνήμη DDR5 RAM στο PS4 Pro είναι 24% ταχύτερη από την αρχική του PS4: 176 GB / δευτερόλεπτο έναντι 218 GB / δευτερόλεπτο. 

Πέρα από αυτό, όλες οι ίδιες αναβαθμίσεις που είναι διαθέσιμες στο PS4 Slim-5GHz και AC Wi-Fi, Bluetooth 4.0, κλπ. Είναι όλα διαθέσιμα στο Pro. Είναι επίσης συμβατό με 1TB αποθήκευσης αντί 500GB.

Τέλος, ενώ το λογισμικό του PS4 Pro είναι ως επί το πλείστον το ίδιο με τα άλλα μοντέλα (και θα πρέπει να συνεχίσει να είναι στο μέλλον), υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που αξίζει να μιλάμε, πρόκειται για το Boost Mode.

Η λειτουργία Boost είναι μια αποκλειστική λειτουργία για το PS4 Pro που κυκλοφόρησε με το λογισμικό συστήματος έκδοσης 4.50. Βασικά, αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στα υπάρχοντα παιχνίδια του PS4 να χρησιμοποιήσουν την πρόσθετη δύναμη GPU, η οποία μπορεί να βελτιώσει τη γραφική απόδοση. Ή, με απλούστερους όρους: κάνει τα υπάρχοντα παιχνίδια να φαίνονται καλύτερα και να παίζουν πιο σωστά, ακόμα κι αν δεν είχαν σχεδιαστεί για το PS4 Pro.

Έτσι, το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιο πρέπει να αγοράσετε;
Το PS4 Slim κοστίζει επίσημα $ 300, το PS4 Slim Uncharted Bundle βγαίνει στα $ 255. Το PS4 Pro, από την άλλη πλευρά, κοστίζει περίπου $ 400, χωρίς τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται - έτσι υπάρχει μεγαλύτερη διαφορά στο κόστος από ό, τι μπορεί να φανεί με την πρώτη ματιά. Τι παίρνεις γι 'αυτά τα επιπλέον χρήματα; Αρχικά, ας μιλήσουμε για όλο αυτό το πράγμα 4K. Είναι απαραίτητη η τηλεόραση 4K για να απολαύσετε ένα PS4 Pro; Όχι, αλλά είναι ωραίο. Το PS4 Pro εξακολουθεί να είναι μια αξιοπρεπής βελτίωση σε σχέση με τις άλλες δύο κονσόλες σε μια τηλεόραση 1080p, χάρη στις βελτιώσεις υλικού και στη λειτουργία ώθησης. Η απόδοση Wi-Fi είναι σημαντικά καλύτερη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!