26/12/17

Πώς να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω e-mail κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στον υπολογιστή σας

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ένας υπολογιστής που δεν θέλετε να έχουν πρόσβαση άλλοι άνθρωποι. Μπορείτε να έχετε μια ειδοποίηση στο email σας κάθε φορά που κάποιος συνδέεται στον υπολογιστή σας (υποθέτοντας ότι είναι συνδεδεμένος στο Internet), δίνοντάς σας την ασφάλεια που πρέπει να έχετε.






Θα χρησιμοποιήσουμε αρχικά τον Task Scheduler των Windows ο οποίος μπορεί να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε μια ποικιλία συμβάντων. Η ενσωματωμένη δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Task Scheduler δεν είναι τόσο ευέλικτη όσο θα θέλαμε, επομένως θα χρησιμοποιήσουμε και ένα άλλο εργαλείο.

SendEmail εναντίον του Task Scheduler Email 
Ο Task Scheduler περιλαμβάνει μια επιλογή «στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου». Δυστυχώς, αυτό δεν λειτουργεί σωστά για τους περισσότερους χρήστες - εάν διαθέτετε διακομιστή SMTP που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας, οι λεπτομέρειες ελέγχου ταυτότητας θα πρέπει να είναι ίδιες με τις λεπτομέρειες λογαριασμού χρήστη των Windows. Η ενσωματωμένη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να είναι χρήσιμη για χρήστες με διακομιστές SMTP που εκτελούνται στους τοπικούς τους υπολογιστές, αλλά δεν θα λειτουργήσει σωστά εάν χρησιμοποιείτε το Gmail ή άλλη υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (hotmail κ.τ.λ.).

Αντ 'αυτού, κατεβάστε το SendEmail, ένα δωρεάν εργαλείο για την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη γραμμή εντολών. Με το SendEmail, μπορούμε να γράψουμε μια μόνο εντολή που θα στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το SendEmail υποστηρίζει τον έλεγχο ταυτότητας, ώστε να μπορούμε εύκολα να στέλνουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το διακομιστή SMTP του Gmail ή οποιοδήποτε άλλο διακομιστή που απαιτεί έλεγχο ταυτότητας.
Πρώτα, πληκτρολογήστε το Task Scheduler στο μενού Start και πατώντας Enter. Στα Windows 7 Start - Όλα τα προγράμματα - Βοηθήματα - Εργαλεία Συστήματος - Χρονοδιάγραμμα εργασιών.
Κάντε κλικ στο σύνδεσμο «Δημιουργία εργασίας» στην πλευρική γραμμή.

Στο γενικό παράθυρο, δώστε ένα όνομα και περιγραφή για την εργασία. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε αν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος ή όχι.
Στην καρτέλα Triggers, δημιουργήστε μια νέα καρτέλα που ξεκινά την εργασία κατά την σύνδεση για οποιονδήποτε χρήστη.

Στην καρτέλα Ενέργειες (Actions), δημιουργήστε μια νέα ενέργεια που εκτελεί την εφαρμογή sendemail.exe. Προσθέστε τα εξής:
-f from@gmail.com -t to@gmail.com -u Someone Logged Into Your Computer -m Someone just logged into your computer! -s smtp.gmail.com:587 -xu from@gmail.com -xp password -o tls=yes
Η παραπάνω εντολή στέλνει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το from@gmail.com στη διεύθυνση to@gmail.com. Το θέμα του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ότι «Κάποιος έχει συνδεθεί στον υπολογιστή σας». Οι πληροφορίες του διακομιστή είναι smtp.gmail.com με θύρα 587 - εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό παροχέα διακομιστή SMTP, θα πρέπει να το αλλάξετε. Θα πρέπει επίσης να αντικαταστήσετε τον κωδικό πρόσβασης με τον δικό σας κωδικό πρόσβασης.

(Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη λειτουργία Αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αν έχετε πρόσβαση σε διακομιστή SMTP που δεν απαιτεί έλεγχο ταυτότητας, όπως διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εκτελείται στον τοπικό υπολογιστή σας.)

Στην καρτέλα Conditions, καταργήστε την επιλογή Ενεργοποίηση της εργασίας μόνο εάν ο υπολογιστής βρίσκεται στο ρεύμα αλλιώς δεν θα λάβετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν ο υπολογιστής σας είναι φορητός υπολογιστής και είναι αποσυνδεδεμένος.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK και αποθηκεύστε την εργασία σας. Θα πρέπει τώρα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όποτε κάποιος συνδέεται στον υπολογιστή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρόμοιες εντολές sendemail.exe που είναι συνημμένες σε άλλα συμβάντα ενεργοποίησης για να στείλετε άλλους τύπους αυτόματων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για παράδειγμα, μπορείτε να στείλετε ένα αυτόματο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ένα πρόγραμμα ή ως απάντηση σε έναν συγκεκριμένο κωδικό συμβάντος στο αρχείο καταγραφής συμβάντων των Windows του υπολογιστή σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
x

Νέα Τεχνολογία

Windows

Ms Office

Social Media

How to

Κατευθείαν στο email σας!

Όλα τα τελευταία άρθρα κατευθείαν στο email σας. Για να είστε πρώτοι απλά γραφτείτε με το email σας, χωρίς κόπο και σας υπόσχομαι ότι θα σεβαστούμε την ιδιωτικότητα σας!